Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  3 Moduri neasteptate de utilizare a troliului pe ATV

3 Moduri neasteptate de utilizare a troliului pe ATV

3 minute
3 Moduri neasteptate de utilizare a troliului pe ATV

Troliul este un accesoriu pentru care multe companii producatoare de vehicule 4×4 de teren tip ATV si SxS percep o taxa extra. Nu este valabil si pentru cei de la CF Moto, acest accesoriu ATV fiind disponibil standard pentru o larga varietate de modele, iar avantajele consta intr-un plus de putere si rezistenta si, cel mai important, versatilitate. Pe langa beneficiile binecunoscute cum ar fi indeplinirea unor sarcini in preajma fermei/gospodariei, exista si cateva alte moduri destepte de a utiliza puterea modelului ATV/side-by-side CF Moto din dotare folosind un troliu.

1. Poti parcurge in siguranta terenurile abrupte!

  • Iti este familiara senzatia de dezechilibru experimentata in saua robustului vehicul CF Moto la urcarea de pante abrupte? Este reala, si toate ATV-urile si side-by-side-urile sunt puse in oarecare masura in dificultate in cazul unei ascensiuni la un unghi prea mic. Cand se intampla asta, nu este doar o „lovitura” in mandria ta de rider, ci este cu adevarat periculos.
  • Daca incerci sa urci un deal abrupt, vehiculul se poate rostogoli!
    In timp ce rotile se lupta sa te ajute cu ascensiunea, poti aluneca, pierde tractiune sau chiar bloca!
  • Daca esti impreuna cu un pasager, cresc sansele sa intrati in bucluc!

Pe scurt, sa te aventurezi in zonele abrupte cu orice ATV poate fi dificil si periculos, insa nu si daca pilotezi un ATV CF Moto sau un SxS CF Moto echipat cu troliu! Foloseste o ancora pentru a mentine controlul asupra vehiculului, alege un copac robust si fa echipa cu prietenii pentru a transforma urcusurile anevoioase in momente mai usor de gestionat cand esti in sa. Vei stapani tehnica doar daca esti atent la cateva aspecte si pui in aplicare urmatoarele:
Utilizeaza intotdeauna o curea protectoare pentru copac. Astfel nu vor ramane cicatrici pe copac. Lasa natura cat de pura poti.
Pune tehnica in practica, mai intai, pe dealuri mai molcome inainte de a „ataca” portiuni cu grad mare de dificultate. Ca si multe ale aspecte ale pilotarii, necesita sa capeti indemanare, si poate culmina cu o rostogolire sau alunecare fatala.
Pastreaza o tensiune constanta, pentru a nu inclina directia pe neasteptate.
Tine minte ca exista o limita pe care o poate suporta troliul. Uita-te dupa semnele de tensiune si daca troliul nu este suficient de puternic incat sa traga vehiculul din dotare, nu risca inutil!

2. O zi de vanatoare mai usoara. Cand iesi la vanat (ai grija sa fie legal), troliul de pe vehiculul CF Moto poate fi de ajutor, oferind accesibilitate la prada. Cum ar veni, troliul il aduce pe vanator in epoca moderna.

3. Util pentru pescari. Poti recupera barca si o poti deplasa inapoi la mal in siguranta cu ajutorul unui troliu. In cazul in care vremea o ia razna si barca se umple de apa, troliul se dovedeste adesea un aliat pretios. Efectueaza manevrele fara graba, intrucat miscarile prea bruste pot deteriora ambarcatiunea personala cand o tragi la mal si pune tensiune in exces pe troliu.