Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2025 KTM 450 RALLY REPLICA: update-uri majore pentru a cuceri dunele

2025 KTM 450 RALLY REPLICA: update-uri majore pentru a cuceri dunele

4 minute
2025 KTM 450 RALLY REPLICA: update-uri majore pentru a cuceri dunele

Cu 235 victorii pe podium si 19 titluri la Dakar, este clar ca brandul austriac s-a impus drept o forta dominanta. KTM 450 RALLY REPLICA a jucat un rol semnificativ in securizarea a 10 din aceste titluri la Raliul Dakar, fiind cel mai de succes model in istoria celebrei competitii. Motocicleta KTM de fata este sinonima cu campionatele de Rally Raid. Pentru sezonul 2025, stabileste din nou teluri inalte, oferind cel mai extrem refresh de pana acum. Un partener perfect pentru curse de raliu care cuprind mai multe etape.

Pentru 2025, KTM 450 RALLY REPLICA a primit cele mai multe update-uri din 2020. Cu o noua unitate de putere, caroserie mai ascutita si un sasiu rafinat dezvoltat de KTM Factory Racing, reprezinta cea mai recenta versiune a unui vehicul de productie Factory Racing construit vreodata.

 

„Inima” lui 450 RALLY REPLICA este o varianta regandita a motorului 450 cc pe injectie care se regaseste in padocul KTM Motocross si Enduro. Echipat cu o noua chiulasa SOHC, un ambreiaj consolidat si o cutie imbunatatita, aceasta motocicleta KTM detine hardware de ultima ora pentru a livra putere si fiabilitate fara rival. Doua radiatoare separate se ocupa de racire inlocuind unitatea singulara anterioara. Acest lucru asigura putere de racire si eficienta mai buna pentru motor.

Aceste componente vin pozitionate pe un cadru nou sudat manual in facilitatea de productie KTM Motorsports. Asamblat prin taiere cu laserul, cu sectiuni hidroformate, cadrul se caracterizeaza prin parametri de flexiune longitudinali si torsionali special calculati, spre deosebire de constructia precedenta a cadrului trellis din otel, dar mentine un feedback exceptional catre rider, energie a absorbtiei si stabilitate in linie dreapta. Sustinut de un brat oscilant turnat din aluminiu si proiectat sa ofere rigiditate optima si fiabilitate la cea mai joasa greutate posibil.

Pe spate, rezervorul de 16 litri dubleaza ca subcadru cu doua rezervoare suplimentare de 9 si 9,5 litri pe fata, existand doua pompe de combustibil distincte care pot fi activate independent. Acest lucru impinge capacitatea de combustibil a lui 2025 KTM 450 RALLY REPLICA la aproximativ 34.5 litri, putand astfel domina cele mai lungi etape de racing.

In termeni de manevrabilitate, 2025 KTM 450 RALLY REPLICA este echipat cu cele mai recente componente WP PRO. Pe fata, o furca 48 mm WP XACT PRO 7548 vine prinsa intr-un nou offset 23 mm, clemele triple CNC asigurand rigiditate optima. Clema superioara detine, in plus, un sistem dezvoltat in-house PHDS, dotat cu amortizor de directie SCOTTS.

Pe spate veti descoperi un amortizor WP XACT PRO 7750. Complet personaliabil pentru set-up individual si teren specific. Testat, dovedit si utilizat in multiple victorii de catre riderii Kevin Benavides si Matthias Walkner.

Din punct de vedere estetic, 2025 KTM 450 RALLY REPLICA a primit un update de styling major, cu un profil mai ascutit si mai agresiv. Un turn de navigatie special dezvoltat si construit din fibra de carbon extra usoara sta in spatele caroseriei imbunatatite, fapt ce ajuta la o aerodinamica mai buna. Acest lucru mai inseamna si ca riderii vor experimenta mai putine turbulente si zgomot la pilotarea din sezut.

Caroseria protejeaza, de asemenea, noul dashboard mai usor si mai ingust, cu lumini de avertizare integrate si suporturi pentru sistemul de roadbook digital. Un nou sistem de faruri LED vine acum incorporat in masca frontala, marind iluminarea cu 33%, ceea ce joaca un rol vital la starturile din etapele de dimineata devreme sau pentru sosirile de seara tarziu.

2025 KTM 450 RALLY REPLICA beneficiaza de un spatiu unic pentru unelte integrat in capacul motorului. Acest lucru ofera riderilor acces rapid la chei si elibereaza spatiu aditional si greutate.

2025 KTM 450 RALLY REPLICA este singura motocicleta pentru clienti produsa si asamblata in facilitatea KTM Motorsports din Austria, disponibila in doar 100 de unitati.

Comenzile sunt disponibile din 24 aprilie 2024. Vizitati cel mai apropiat dealer KTM autorizat pentru a comanda motocicleta 2025 KTM 450 RALLY REPLICA.