Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2024 KTM 990 DUKE

2024 KTM 990 DUKE

3 minute
2024 KTM 990 DUKE

KTM 990 DUKE tinteste direct segmentul de naked bike 1000cc si se remarca prin styling-ul extrem. Pentru a fi cel mai orientat spre performanta model naked, 990 DUKE bifeaza toate cerintele, exprimandu-si intentiile in mod clar. In afara motorizarii potente, aceasta motocicleta KTM dispune de un sasiu complet nou, plus ergonomie updatata si tehnologie avansata.

Designul de pradator al lui KTM 990 DUKE a fost modelat pentru a favoriza o „explozie” de putere si vine cu doua optiuni coloristice pe Negru si Electric Orange. Ultima versiunea de culoare celebreaza 30 de ani de DUKE. De la prima vedere, veti observa farul frontal LED avansat. Pentru a asigura stabilitate de top in toate conditiile de strada, designul a fost construit dintr-un mix atent ales de materiale. Luminile de zi si de pozitie vin localizate pe profilul farului frontal, care se auto-ajusteaza in intensitate in functie de lumina ambientasa multumita unui senzor integrat in dashboard.

In plus, KTM 990 DUKE este dotat cu functia de lumina Coming Home standard. In acest caz, farul ramane aprins dupa ce motorul a fost oprit, rasplatind riderul cu cateva secunde de iluminare pentru a deschide garajul si pentru o mai buna vizibilitate.

KTM 990 DUKE este alimentat de o varianta updatata a motorului LC8c de pe KTM 890 DUKE R. Motorul de cilindree 947 cc a primit pistoane, arbore cotit si biela noi, producand 123 CP si un cuplu de 103 Nm, la o greutate totala a motocicletei de numai 179 kg.

KTM 990 DUKE preia ADN-ul seriei DUKE, adaugand un plus de agresivitate si dinamism. Este o motocicleta orientata spre performanta, dezvoltata in jurul unui sasiu care inspira incredere.

Cadrul trellis rigid si bratul basculant nou se combina pentru a primi componentele de suspensie WP APEX reglabile de inalta calitate si, impreuna cu anvelopele Bridgestone S22 dovedite pe circuit ofera acuratete de lunetist cand vine vorba de stabilitate la viraje.

Suspensia WP APEX dispune de setari usor de ajustat, incurajand riderul sa impinga limitele lejer. Suspensia 43 mm WP APEX pe fata poate fi reglata cu 5 click-uri in preincarcare si compresie, iar monoamortizorul WP APEX pe spate poate fi ajustat tot prin 5 click-uri, fiind posibila si ajustarea manuala in preincarcare.

Dashboard-ul 5-inch din sticla rezistenta la zgariere ofera toate datele necesare. Grafica revizuita si structurile de meniu sunt gandite pentru un acces mai rapid si mai intuitiv la caracteristicile variate ale motocicletei KTM 990 DUKE. Instrumentarul include o noua functie care afiseaza date despre unghiul de inclinare, cu un mod TRACK optional completat de telemetrie si timer de ture. Conexiunea USB-C este inclusa pentru a servi nevoilor de incarcare.

O gama completa de parti special dezvoltate KTM PowerParts si de echipamente KTM PowerWear este disponibila pentru rideri in vederea personalizarii motocicletei si pentru protectia pilotilor.