Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2023 Fantic MOTOCROSS LINEUP

2023 Fantic MOTOCROSS LINEUP

4 minute
2023 Fantic MOTOCROSS LINEUP

Dupa succesul si experienta acumulata in competitii de top, Fantic reinnoieste intreaga sa gama de motociclete cross in 2 timpi, furnizand solutii inovatoare.

XXF 250 in 4 timpi primeste, si el, upgrade-uri majore, in timp ce fratele mai mare, XXF 450, urmeaza sa fie dezvaluit in toamna.

FANTIC FACTORY FEELING – gama de motociclete Fantic a fost dintotdeauna gandita pentru racing.
FANTIC MOTOCROSS 2 TIMPI. Lineup-ul 2023 Fantic MX in 2 timpi a fost optimizat din mai multe puncte de vedere, dupa ce si-a consolidat pozitia pe podium in competitiile de anul trecut.

Axul spate a fost reproiectat cu un nou airbox cu acces facil la filtrul lateral, o componenta practica si functionala, ce nu necesita unelte pentru schimbare. Inginerii Fantic au gandit dimensiunile pentru performanta maxima. Doar aer curat patrunde in filtrul TwinAir.

Suspensii. XX 125 si XX 250 poseda un setup superb bazat pe un cadru din aluminiu ultra precis pentru rigiditate optima, cu o greutate de doar 8 kg. Cele doua modele exceleaza in categoria lor prin precizie si raspunsul prompt, permitand fiecarui rider sa isi puna potentialul in valoare. Constructorul a folosit unitati de suspensie Kayaba, un reper de lunga durata pe segmentul de motociclete off road. Caracterul versatil recomanda utilizarea atat de catre riderii novici, cat si de cei profesionisti.

Mapare perfecta in toate conditiile – de la trasee dirt pana la zone cu nisip, de la teren uscat pana la noroi adanc. Fantic XX 125 si XX 250 vin cu doua setari de harti standard, accesibile de pe ghidon. Soft Mapping asigura o livrare mai lina a puterii si este o setare recomandata pentru teren imprevizibil. Hard Mapping este setarea potrivita pentru riderii care doresc sa dezlantuie maximum de putere.

Fantic XX 125 2023 – simbioza perfecta de putere, manevrabilitate si agilitate. Nu este o intamplare faptul ca XX 125 a fost campion in 2021 la categoria Juniori 125 si exceleaza si in acest sezon in competitiile cu motociclete in 2 timpi. Fie ca esti un rider incepator sau unul expert, sunetul motorului in 2 timpi al lui XX 125 iti va bucura inima de la prima turatie.

Motor – noutatea pentru sezonul 2023 consta in dotarea cu un carburator Keihin 38mm care, multumita jetului de putere controlat de solenoid, imbunatateste performanta atunci cand este nevoie pe circuit.

Evacuarea este proiectata de catre departamentul Fantic R&D. Silentiatorul este 100% race-ready, cu un corp din aluminiu extrudat care se supune regulilor FIM in ceea ce priveste nivelul de sunet. Unitatea de control CDI, dezvoltata direct de departamentul de racing al brandului italian, garanteaza combustie perfecta la orice nivel rpm.

FANTIC XX 250 2023 – o motocicleta extraordinara care marcheaza intoarcerea motorului in 2 timpi si poate concura chiar si cu rivali in 4 timpi, castigand Campionatul de Motocross European EMX 250, deschis pentru modele in 2 si 4 timpi. Fantic XX 250 este despre adrenalina si putere exploziva, mereu usor de gestionat. Modelul din familia de motociclete Fantic de fata a fost optimizat si din punct de vedere ergonomic, iar rezervorul ofera capacitate de 8 litri.

Dupa cum a promis, Fantic Racing a tunat fin „inima” lui XX 250 cu un piston de la echipa Maddii Factory care domina in campionate in mod constant.

FANTIC MOTOCROSS 4 TIMPI – o distilare de solutii tehnice si tehnologice.
XXF 250 si XXF 450 impart un pachet cuprinzator pentru a asigura performanta maxima (cadru AluFrame, unitate de control Racing si e-Pachet Fantic) si pentru a se adapta la toate conditiile.

Mapare personalizata cu aplicatia Wiget – ECU de pe unitatea de control poate fi setat cu usurinta de pe smartphone-ul riderului utilizand aplicatia dedicata. In plus, este posibil sa vezi date semnificative in timp real.

Suspensie. Cadrul din aluminiu este usor, agil si precis; include sectiuni turnate care lucreaza in simbioza perfecta, garantand echilibrul ideal intre greutatea usoara si rigiditate. Cea mai buna tehnologie aplicata pentru a obtine siguranta si stabilitate in orice conditii de pilotare, permitand riderului sa sfideze obstacolele traseelor imprevizibile. Pachetul de suspensii Kayaba utilizeaza o furca SSS (Speed Sensitive System).

Control al tractiunii si Launch Control standard. Modelul XXF 250 este echipat cu e-Pachetul Fantic ce include GET controlul tractiunii si launch control standard. Riderul are mereu situatia sub control multumita ecranului LC-GPA localizat pe aparatoarea de noroi, ce ofera manevrabilitate grozava la plecari si mai multe nivele de control al tractiunii.

Ergonomia a fost dezvoltata in colaborare cu echipa de fabrica, rezultand confort maxim si libertate de miscare.

Motor – XX 250F este momentan singurul 250 in 4 timpi cu o chiulasa inversata, oferind o aspiratie frontala directa care este scurta si eficienta. Layout-ul compact al motorului ajuta la centralizarea masei pentru a permite o manevrabilitate impresionanta si agilitate extrema. Evacuarea Arrow asigura un cuplu incendiar si livrare lineara.
Silentiatorul din titan este standard si cantareste doar 1 kg.

Gama de motociclete Fantic este disponibila si pe ATVRom Bucuresti