Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2020 Can-Am Traxter: HD8 sau HD10?

2020 Can-Am Traxter: HD8 sau HD10?

3 minute
2020 Can-Am Traxter: HD8 sau HD10?

In ceea ce priveste Can-Am, rolul de vehicul 4×4 utilitar i-a apartinut modelului Commander pana in 2016, un SxS cu un comportament exemplar in off road, dar care trebuia sa concureze cu alti „cai de munca” renumiti, ca Ranger si Mule. In 2016, BRP a introdus pe piata seria Traxter / Defender, caracterizata prin accesibilitate pentru orice buget, trei motorizari si finisaje diferite.

Pentru sezonul 2020, constructorul canadian aduce un combo care sa corespunda cat mai eficient necesitatilor utilizatorilor, cu o larga varietate de motorizari, posibilitati de personalizare multiple si cu variante specializate. In consecinta, gama Traxter se situeaza la un nivel greu de egalat.

Traxter este disponibil cu trei optiuni de cilindree. Astfel, HD5 se bazeaza pe un motor monocilindru 500cc, 38 CP, in timp ce HD8 are motor V2, 800cc, 50cc, iar HD10 detine motor cu 2 cilindri in V, 1000cc, 82 cai putere. Din punct de vedere al echiparii, se diferentiaza modelele standard, modelele DPS care adauga servodirectie si jante de 14-inch, urmate de versiunile XT cu protectie intregrala, bancheta Versa-Pro, acoperis rigid etc. Varianta XT Cab ofera confort remarcabil si o rulare mai silentioasa la pilotare. Varianta X Mr dispune de cauciucuri Cryptid si snorkel. Toate sunt disponibile cu 3 locuri sau in varianta MAX cu 6 locuri. Cei care doresc un plus de capacitate de transport si de tractiune pot opta pentru Traxter XT 6X6.

Can-Am Traxter DPS HD8 ’20 vine echipat cu motorul Rotax de 799.9cc, V-Twin, 50cp, EFI, pe racire cu lichid, cuplat la o cutie automata PRO-TORQ cu sistem Quick Response (QRS), ventilata cu debit mare de aer si protectie electronica a curelei de transmisie. Riderul beneficiaza de tractiune selectabila Turf Mode/2WD/4WD + diferential fata autoblocant Visco-Lok QE si de asistenta la coborare Electronic Hill Descent Control, plus 3 moduri de pilotare: ECO / ECO Off / Work si servodirectie Dynamic Power Steering (DPS). Ofera o capacitate de remorcare 1134kg. Pachetul standard include bara protectie fata integrata de otel, scut central HMWPE, volan si scaun pentru pilot reglabil, la care se adauga bancheta Versa Pro cu sezuturile rabatabile pentru marirea spatiului de stocare la bord.

Can-Am Traxter HD10 XT ’20 se bazeaza pe motorul Rotax de 976cc, V-Twin capabil sa genereze 82cp. Vine dotat cu suspensie fata cu brat dublu tip A si cu suspensie spate TTA, bara stabilizatoare, cu amortizoare pe gaz. Include standard frane fata si spate cu 2 discuri ventilate. Ofera capacitate de remorcare 1134kg si beneficiaza de troliu 2041kg. Ambele modele de SxS Can-Am au cadru metalic profilat pentru a facilita urcarea si vizibilitatea.