Acasă > Stiri  >  Festivalul Wheels and Waves 2018

Festivalul Wheels and Waves 2018

3 minute
Festivalul Wheels and Waves 2018

Festivalul Wheels & Waves a atras anul acesta un public numeros pe plaja de la Biarritz, in ciuda furtunii care a lovit cu o zi inainte. Evenimentul s-a derulat intre 14- 17 iunie si a fost un succes total. Cot la cot cu motociclisti de orice varsta, pasionatii de surf s-au alaturat distractiei pe parcursul a patru zile pline de activitati.

Kawasaki si alti producatori de motociclete (Ducati, Yamaha, Honda, Harley-Davidson etc.) au fost prezenti la a 7a editie a popularului festival Wheels & Waves. In timp ce unii dintre vizitatori au fost interesati de customizarea motocicletei lor, altii s-au inghesuit sa ia parte in competitiile din program: Punk`s and Peak, Flat Track „El Rollo” sau Deus Swank Rall.

Deus Swank Rall, pe scurt DSR este considerata „cursa gentlemanilor”: fiecare rider da drumul cronometrulului o data pornit motorul pentru a-l opri la final si apoi isi noteaza timpul pe o tabela. Acest concurs se adreseaza doar posesorilor de motociclete vintage enduro, iar echipamentul este obligatoriu (cizme, manusi, casca, protectii pentru spate si genunchi). Cei care doresc pot purta echipamente in stil vintage.

 

 

Producatorul Indian Motorcycle a revenit pe coasta basca pentru a doua oara in calitate de sponsor oficial si a scos la bataie ca premiu un model Scout Bobber. Fanii de motociclete Indian au avut de asemenea prilejul de a opta pentru plimbari la bordul modelelor Scout Sixty, Scout Bobbers si Scout. Totusi, probabil ca cel mai asteptat moment a fost demararea spectacolului de acrobatii cunoscut ca „Wall of Death” impreuna cu membrii Indian Dirt Riders Association (DTRA).

 

Expozitii, proiectii de film, targuri si muzica… O atmosfera primitoare si vesela. Asa poate fi definit universul unde in ultima vreme au patruns si cateva marci renumite, cum este Kawasaki.

La W&W 2018 au putut fi admirate o serie de motociclete Kawasaki modificate. De exemplu, modelul Vulcan S care face parte din familia de cruisere a fost transformat intr-un Café Racer, iar motocicleta Kawasaki Z 900 RS a primit un look nou in stil KB. Din punct de vedere estetic, a rezultat o combinatie atragatoare intre schema de culori originala si detaliile cromate, la care au fost adaugate detalii personalizate ca suportul de placuta sau logo-uri. O alta versiune modificata KZ a fost inspirata de motocicletele de anduranta ale anilor 70, adica de pe vremea pilotilor Godier-Genoud, o pereche mitica care a putut fi vazuta concurand in cursa de 24 de ore de la Montjuic (1974).

 

 

Putem trage concluzia ca Wheels and Waves 2018 a fost un autentic festival al prieteniei, curselor cu motociclete, al valurilor si al skate-ului, intr-o atmosfera plina de culoare si muzica buna.

„Wheels and Waves inseamna de fapt sa traiesti din plin momentul prezent, luand ce e mai bun din trecut”.