Acasă > Stiri  >  Vine, vine primavara, ATV-ul imi face toata treaba!

Vine, vine primavara, ATV-ul imi face toata treaba!

6 minute
Vine, vine primavara, ATV-ul imi face toata treaba!

Calendaristic suntem cu un picior in primavara, practic vremea ne indica in mare acelasi lucru si mi-e greu sa cred ca daca iarna s-ar mai manifesta, ar mai face-o la nivelul si taria de acum o luna, doua. Dar in ciuda acestei introduceri, nu am sa povestesc de aceasta data cum e sa-ti scoti ATV-ul “de la naftalina”, din cel putin doua motive: iarna asta nu a fost asa cumplita, ba chiar au fost lungi episoade de primavara avant-la-lettre si simt ca multi si-au reactivat deja ATV-ul, in plus in fiecare primavara apar articole pe aceasta tema, asa ca nu as face decat sa ma repet. In schimb, m-am decis sa vorbim despre altceva: utilizarea ATV-ului in gradina sau pe bucatile de pamant mai mari, dar nu foarte mari, pe care vreti sa le pregatiti de semanat si cultivat.

P1080877

Aici am sa ofer cateva idei si sugestii pentru “toaleta de primavara” a pamantului domniilor-voastre, in cazul in care aveti un ATV, care poate tine loc de tractor si care va poate scuti de munca fizica dureroasa si solicitanta.

af1+7.25+fpt+b+s+tow+ms+50st+quicklock+new_r

In primul rand, sa ne oprim asupra unor kit-uri absolut necesare, care va vor ajuta atat sa transportati diverse unelte utile in gradina sau pe bucatica dvs. de pamant, fie care va vor ajuta sa fixati diferite dispozitive cu care sa efectuati muncile altfel solicitante, ca sapatul, maruntitul, stropitu pamantului.

disc

De exemplu, de la producatorul Arctic Cat, vin doua variante de ajutor pentru transportul uneltelor, fie sub forma unui kit suport dublu, care se fixeaza temeinic pe rack-ul fata sau spate al ATV-ului si cu ajutorul caruia puteti transporta lopeti, cazmale, sape si altele, fie sub forma unui MRP Utility Bar, in cazul in care ATV-ul nu are rack-uri in care sa se fixeze suportul de mai sus si care se fixeaza direct de ATV, foarte repede si simplu.

Arctic-Cat-MRP-Utility-Bar_575 Arctic-Cat-Kit-suport-unelte-dublu_575

Apoi, exista kit-urile universale care odata fixate de vehicul, permit atasarea unei remorci sau a diferitelor unelte agricole cu care doriti sa va faceti treaba. Producatorul aftermarket Kolpin ofera solutii universale pentru toate ATV-urile ce au punte rigida spate, cum ar fi sistemul universal de prindere sau dispozitive diverse de prindere (tip A si B), dispozitive de remorcare heavy-duty instalate pe osia ATV-ului (diferite pentru sistem de suspensii independente sau bascula), bare stabilizatoare (destinate acelor ATV-uri cu suspensii independente pe spate). Inainte de a va achizitiona oricare dintre cele de mai sus, trebuie sa va consultati cu specialistii in vanzari, deoarce dupa cum s-a vazut, dispozitivele si kit-urile difera de la tip la tip si se impune sa va coordonati acestea in functie de caracteristicile vehiculului dvs.

Kolpin-DISPOZITIV-PRINDERE-SPATE-TIP-A_575 Kolpin-DISPOZITIV-REMORCARE-HEAVY-DUTY-UNIVERSAL-PT-SUSPENSIE-TIP-BASC_575Kolpin-BARA-STABILIZATOARE-SPATE-UNIVERSALA_575

Insa exista si variante “si mai universale”, ca sa ma exprim asa, ce e drept, mai scumpe, insa daca va schimbati ATV-ul/UTV-ul periodic, vestea buna e ca dispozitivele odata achizitionate, se vor potrivi la toate tipurile de vehicule. Din nou, recomandarea mea ar fi Kolpin dispozitive universale spate tip 1 si tip 2, la care nu mai aveti nevoie decat de uneltele terminale. Singura cerinta: sistemul hidraulic sa fie conectat la sistemul electric al vehiculului.

Kolpin-DISPOZITIV-UNIVERSAL-SPATE-TIP-2_575 Kolpin-DISPOZITIV-UNIVERSAL-SPATE-TIP-1_575

Odata rezolvata problema kit-urilor de instalare universale, ramane de stabilit de ce unelte terminale aveti. Inca o data, oferta Kolpin e nesecata: dispozitiv lama spate tip 1 si tip 2 (latime 1,20m sau 1,50m si inaltimea de 0,35m) cu mai multe moduri de reglaj, kit cuie plug tip 1 (6 lame de plug din otel calit, cu dinti lungi tip lama) sau tip 2 (tip grapa/plug), ambele cu inaltime reglabila, kit agricol tip grapa, dispozitiv tip grebla, cu dintii desi. De asemenea, exista un dispozitiv de insamantari, prevazut cu o incarcatura divizata in trei cutii independente.

Kolpin-KIT-CUIE-PLUG-TIP-2-RECOMANDAT-PENTRU-KOLATB48-_575 Kolpin-KIT-CUIE-PLUG-TIP-1_575 Kolpin-DISPOZITIV-LAMA-SPATE-TIP-1_575 atv-hydraulic-cultivator-attachment Kolpin-DISPOZITIV-TIP-GREBLA_575

Un utilaj complet il constituie plugul agricol profesional pentru ATV-uri si UTV-uri, cu design modern si inovator, usor de montat (in fata) si de folosit, necesitand mentenanta redusa si fiind echipat cu un motor Honda de 9 cp si dimensiuni 137 x 53,3 cm care nu ingreuneaza vehiculul in timpul rularii si realizeaza o serie de activitati specifice (brazdare, maruntire, taiere samd).

Kolpin-DISPOZITIV-INSAMANTARI-UTILAJ-AGRICOL-_575

Daca gazonul sau suprafata dvs. de cultivat a fost invadata intre tip de buruieni si plante nedorite, exista un ajutor dat de tocatorul profesional cu motor Honda GC390 in patru timpi pentru taiat iarba, buruienile si alte tipuri de vegetatie, care se remorcheaza la ATV-ul dvs. foarte usor si cu inaltime reglabila si latimea de 120 cm, cu ajutorul celor 11 cp, va ofera solutia ideala de a avea un teren perfect.

ASP-GROUP-Tocator-purtat-ATV-cu-motor-Honda-GX-390_575

Ajunsi in acest punct, mi se pare important sa amintesc si de dispozitivele de imprastiere a semintelor sau de kit-urile sprayer, de stropire a pamantului si a culturilor. Daca v-ati dotat de asta-iarna cu o sararita, trebuie stiut ca dispozitivul a fost proiectat sa imprastie si nisip, si seminte, deci o puteti considera ca pe o investitie nu tocmai de sezon, ci pentru mult mai multe utilitati in timpul anului. Asadar, daca nu v-ati achizitionat, va recomand o sararita Cycle Country 4S cu motor de 12V, viteza reglabila, scut de protectie, agitator incorporat, ideala pentru imprastierea sarii pe timp de iarna sau a semintelor atunci cand se foloseste in agricultura. De asemenea, o varianta ar fi ATV Spreader – ASP Group, suport imprastiere ATV – seminte, nisip sau sare, volum 31 litri, nu rugineste, polipropilenă Hopper, capacitate de 36 kg, pulverizare direcțională 1 – 2,5 m, conectare rapidă, montare orizontală, motor 12V, certificare CE.

sararite

In privinta dispozitivelor sprayer, am doua propuneri: de la Arctic Cat Kit Sprayer FS II, cu varianta Sport Sprayer si FIMCO Economy Spot Sprayer. Vestea mai putin buna referitoare la sprayer-urilor FS II este ca sunt proiectate pentru ATV-urile Arctic Cat, avand rezervor 75 litri, pompa cu un debit de 3.4 litri/min si comutator integrat, furtun de 4.5 metri, fabricat in SUA. FIMCO are o arie mai larga de aplicare la mai multe modele de ATV-uri si UTV-uri.

Arctic-Cat-Kit-Sprayer-Sport-FS-II_575 Arctic-Cat-Kit-Sprayer-FS-II_575

Daca scurta trecere in revista a solutiilor de gradinarit/semanat/cultivat/etc. cu ajutorul ATV-ului/UTV-ului va ajuta, trebuie sa va amintesc ca toate aceste componente se regasesc in oferta ATVROM, la preturile cele mai bune ale pietii. Va doresc o gradina ca in basme si o suprafata cultivata de exceptie!