Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Vespa Elettrica, recunoscuta la premiile Compasso d’Oro

Vespa Elettrica, recunoscuta la premiile Compasso d’Oro

2 minute
Vespa Elettrica, recunoscuta la premiile Compasso d’Oro

Prin implementarea tehnologiei electrice, Vespa isi confirma statutul de simbol iconic al modernitatii si al viitorului. Cu ocazia Premiilor Compasso d’Oro, cea de-a 26-a editie, scuterul Vespa Elettrica a primit o mentiune onorabila, cu recunoasterea excelentei in design. Juriul international a spus, printre altele, ca „Vespa Elettrica reprezintă spiritul inovativ, de pionierat al brandului, pe piata globala a mobilitatii”.

Cu stilul italian care a consacrat-o si cu tehnologie de ultima ora, Vespa Elettrica ofera conectivitate avansata, este silentioasa, are un design unic, este accesibila si permite personalizarea in functie de preferintele riderului si, nu in ultimul rand, a fost gandita sa respecte mediul. Aceste valori nu sunt noi pentru brandul Vespa, iar acest model de scuter este contemporan, tanar si cu un pas in fata concurentei.

Premiile Golden Compass au debutat in 1954 si reprezinta cel mai vechi concurs de design. Creatie a lui Gio Ponti, isi au originea in ideea de a recunoaste designul italian exceptional. Din 1964, Asociatia pentru Design Industrial se ocupa de decernarea premiilor, asigurand integritate si impartialitate. Nu este prima data cand Grupul Piaggio este recunoscut de ADI si Compasul de Aur. Piaggio a mai fost nominalizat si in anii 90, apoi a primit o mentiune onorabila pentru scuterul Vesoa 946 in 2016.

Designul atractiv al lui Vespa Elettrica imbina clasicul cu modernul, pastrand traditia stilului si elegantei care au cucerit generatii intregi de piloti, pe parcursul a 75 de ani de istorie. Conform traditiei, caroseria este din otel, cu linii usor recogniscibile. Caracterul modern este subliniat de schema cromatica si de detaliile distinctive. Vespa Elettrica este disponibila in versiunea 45 km/h, catalogata ca moped si creata pentru deplasare urbana, si in varianta 70 km/h.