Acasă > Stiri  >  Vand copil nou-nascut contra motocicleta si iPhone, doar n-o fi ilegal…

Vand copil nou-nascut contra motocicleta si iPhone, doar n-o fi ilegal…

2 minute
Vand copil nou-nascut contra motocicleta si iPhone, doar n-o fi ilegal…

Din ciclul „Asia mereu surprinzatoare”, azi o sa vorbim despre un tanar chinez care si-a dorit enorm de mult o motocicleta si un telefon nou.

Numai ca in dorinta lui cea mai fierbinte de a-si achizitiona motocicleta si noul iPhone, se pare ca munca nu prea intra in discutie. Sigur, nu am sa fac acum apologia clasei muncitoare, dar interesant e ca tanarul A Duang (sau ceva de genul), si-a pierdut foarte multe zile prin internet-cafe-uri, cautand solutii sa se imbogateasca. Piata muncii nu e dintre cele mai spectaculoase in China, ce-i drept, in timpul asta nu se poate spune totusi ca a ratat ocazia de a se imbogati.

Si, din nefericire, a gasit una dintre cele mai proaste solutii. Tanarul in varsta de 19 ani, tocmai devenise tata, cand in lungile sale peripluri prin cafenelele cu internet, a descoperit pe niste site-uri ca isi poate vinde copilul. Si, fara stirea mamei, la randul ei o pustoaica, s-a intalnit cu cumparatorul, de la care a incasat 23.000 de yuani (aproximativ 3520 $).

GettyImages-167300070-1-676x450

Probabil, pe considerentul ca un copil se face lesne, o motocicleta si un smartphone, mult mai greu, plus cu toata viata inainte, tranzactia i s-a parut echitabila, mai ales ca mai tarziu, in proces, cu foarte mare seninatate a afirmat ca „si eu am fost adoptat, iar in orasul meu natal, multi copii sunt dati altor persoane de catre parinti, sa-i creasca. Chiar nu am stiut ca era ilegal”.

Cert este ca a intalnit un judecator foarte indulgent, cel putin asa imi place sa cred si sa nu fie altceva la mijloc, care l-a condamnat pe tanarul intreprinzator la 3 ani inchisoare, pe mama copilului la doi ani cu suspendare, avand saraca oricum o viata de detinuta, intr-o casa cu parintii cu dizabilitati si un frate in scoala primara.

Copilul? Din fericire e bine sau asa lasa sa se inteleaga The Epoch Times, cei care au scris despre povestea asta. Cumparatorul copilului s-a predat si el politiei, iar sora acestuia a ramas pe mai departe sa aiba grija de micut, in lipsa de alte rude disponibile.

Nu cred ca ar fi interesat pe cineva daca a reusit natangul sa-si cumpere motocicleta, ce marca era si asa mai departe, dar daca totusi ar fi asa, nu sunt astfel de detalii. Serios? Marca motocicletei?