Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Moto Guzzi V9 Roamer vs. V9 Bobber

Moto Guzzi V9 Roamer vs. V9 Bobber

3 minute
Moto Guzzi V9 Roamer vs. V9 Bobber

Modelele Moto Guzzi V9 fac parte din gama custom sport bike a producatorului si au propriul segment: mid-size bobber. Motocicletele bobber au aparut in SUA dupa al II-lea Razboi Mondial si au fost construite de rideri pasionati care au renuntat la orice elemente inutile pentru a obtine viteza sporita pe dirt track. Pentru a concura in aceste conditii, pilotii obisnuiau sa monteze anvelope oversized. Urmand acest stil, V9 Bobber abandoneaza finisajele stralucitoare si cromate in favoarea detaliilor pe negru mat. Tot negre mate sunt si rezervorul, unitatea de esapament, oglinzile si aparatoarea de noroi. Motocicleta V9 Bobber se diferentiaza de V9 Roamer prin pozitia de pilotare mai sportiva, cu ghidon amplasat mai jos si scarite montate mai in spate si ridicate cu 35mm. O alegere tehnica care favorizeaza o postura mai dinamica si asigura mai mult spatiu riderilor de talie mai inalta. In orice caz, pentru ergonomie imbunatatita este disponibil un kit (sa si scarite noi) pentru orice posesor de motocicleta V9.

Motocicletele V9 Bobber din generatia 2020 permit acomodarea unui pasager, insa saua si scaritele pentru pasager pot fi detasate cu usurinta. Motocicletele custom nu sunt ceva nou in istoria de aproape un secol a Moto Guzzi. Segmentul cuprinde cele mai cunoscute, indragite si bine vandute modele ce provin din fabrica de la Mandello. Urmand traditia, modelele mid-size intalnesc cerintele unei tipologii largi de rideri. Principalele lor puncte comune consta in designul unic, motorul 90° V-twin transerval si calitatile de pilotare superioare. V9 Roamer aduce un spirit touring mai pronuntat, fiind un model dedicat celor carora le place sa calatoreasca pe distante lungi, in vreme ce V9 Bobber are un caracter mai sportiv. Ambele dispun de o varietate de accesorii touring. V9 Roamer aduce standard un cadru nou care combina eleganta cu protectia aerodinamica. Intreaga gama V9 se caracterizeaza prin greutate redusa.

V9 Roamer si V9 Bobber evolueaza sub semnul confortului si stilului. Ofera accesibilitate si o pilotare usoara, fiind mereu pregatite pentru calatorie. In timp ce V9 Roamer este o motocicleta custom universala si eleganta, V9 Bobber proiecteaza o latura mai indrazneata a Moto Guzzi. Ambele motociclete au in dotare motorul 850 V-twin, Euro4 capabil de acceleratie incendiara si cu un raspuns promt.
Intreg lineupul de motociclete Moto Guzzi dispune de un instrumentar modern si de sisteme electronice avansate (ABS, MGCT – Moto Guzzi Traction Control etc.) pentru o manevrabilitate imbuntatita si siguranta la pilotare. La acestea se adauga optional platforma multimedia MG-MP care permite conectivitatea la smartphone.

2020 Moto Guzzi V9 Roamer este disponibila in doua variante de culoare: Verde Nobile si Grigio Eleganza.

2020 Moto Guzzi V9 Bobber vine cu 3 scheme de culoare (toate cu finisaj mat): Blue Impeto, Nero Notte si Grigio Tempesta.