Acasă > Stiri  >  Concept de UTV creat de studenti americani

Concept de UTV creat de studenti americani

2 minute
Concept de UTV creat de studenti americani

 

Compania SAE International, care detine o lunga istorie in materie de inovatii in domeniul transportului si a fost fondata in 1905, ii sustine pe inginerii cu imaginatie si viziune, organizand competitii de design pentru vehicule. Concurentii creeaza designul si se ocupa de fabricare, iar articolul de fata va propune sa aflati mai multe despre conceptul studentilor de la Universitatea Bucknell din Pennsylvania. Studentii profesorului Dr. Craig Beal pot astfel castiga oportunitatea de a vedea in premiera cum sunt construite cele mai performante ATV-uri si UTV-uri de pe piata.

 

 

Echipele intrate in concurs trebuie sa respecte anumiti parametri si reguli, iar motoarele nu pot fi modificate in niciun for, nici la nivel estetic, nici tehnic. Cabina pilotului si cerintele de siguranta, de asemenea, trebuie sa corespunda indicatiilor. Imperative sunt folosirea motorului de 10cp si o transmisie eficienta, iar viitorul vehicul off road trebuie sa detina o greutate usoara. Prin urmare, echipa Bucknell a depus toate eforturile pentru a elimina orice ar adauga un plus de greutate.

 

 

Pentru concursul din 2017, membrii echipei Bucknell au hotarat de comun acord sa renunte la scaunul original si sa construiasca unul de la zero din fibra de carbon. Este o idee excelenta, avand in vedere ca a ajutat la reducerea greutatii.

Desi motorul Briggs de 10 cai putere nu promite cine stie ce performante, pilotul Lance Schwartz invitat sa dea o tura cu noul UTV conceptual a observat ca acceleratia permite o ascensiune decenta pe dealuri destul de abrupte. Modelul concept al celor de la Universitatea Bucknell se caracterizeaza printr-un sistem de suspensii independente cu brat frontal dublu si amortizoare Fox Podium. O particularitate consta in adaugarea diferentialului spate blocabil, pentru o tractiune mai buna.

 

 

Pentru a mentine centrul de greutate cat mai jos, vehiculul tip UTV al celor de la Bucknell este pasibil de o experienta asemanatoare pilotarii unui kart, insa cu o cursa si anvelope mai mari.

Cu tineri talentati si interesati sa isi exprime creativitatea in acest domeniu, viitorul industriei de UTV-uri si de ATV-uri pare promitator.