Acasă > Stiri  >  Un Top 10 al snowmobilelor 2016 – snowmobile Ski-Doo, Lynx si Arctic Cat in promotie

Un Top 10 al snowmobilelor 2016 – snowmobile Ski-Doo, Lynx si Arctic Cat in promotie

7 minute
Un Top 10 al snowmobilelor 2016 – snowmobile Ski-Doo, Lynx si Arctic Cat in promotie

Alegerea unui model de snowmobil potrivit cu aspiratiile si nevoile personale nu apare a fi un lucru simplu pentru doritori. Daca in privinta pretului, va anuntam ca snowmobilele Ski-Doo BRP si Lynx BRP din oferta beneficiaza de un discount de 10% din pretul de lista, iar snowmobilele Arctic Cat se afla in promotii speciale, in reteaua magazinelor ATVROM, in celelalte aspecte incercam sa va oferim un ajutor orientativ. Prestigioasa publicatie americana Snow Goer, scrisa de si pentru pasionatii de snowmobile a publicat recent un top “Snowmobile of the Year”, in care au ales 10 dintre cele mai remarcabile produse din domeniu, in scopul declarat de a veni in ajutorul celor ce doresc sa-si achizitioneze in viitor un snowmobil.

Acest top al snowmobilelor cuprinde modele din diferite categorii, rapide, utilitare, crossover, de catarare sau destinate familiilor pentru curse usoare. Deoarece scopul acestui top a fost prezentarea modelelor in vederea unei alegeri optime, nu s-a urmarit o pozitionare anume in clasament, ordinea prezentarii fiind total aleatorie.

ZR-6Arctic Cat ZR 6000 137 Limited

Venind in inlocuirea modelului din anul trecut XF 6000 Limited, 2016 ZR 6000 137 Limited pastreaza sasiul, motorul si suspensiile anterioare, in linii mari. Insa la o privire mai atenta, a avut loc o modificare oarecum minora, care a transformat snowmobilul intr-un vehicul de zapada foarte performant: suspensia spate a fost reproiectata cu rata scazuta a arcurilor, determinand ca prin noile setari ale amortizoarelor, snowmobilul sa devina mult mai manevrabil, asigurand o rulare mult mai lina si o comportare excelenta in viraje. Deci amortizoarele ajustabile Fox QS-3 si noile ambreiaje Rapid Response (de la TEAM Industries), alaturi de agilul motor DSI twin din clasa 600, au renascut modelul Arctic Cat ZR 6000 137 Limited recomandandu-l in randul celor mai bune modele cu senila lunga.

ZR-6

Arctic Cat Bearcat 7000 XT

Recenta crestere a pietii de snowmobile utilitare a avut ca reactie preocuparea fiecarui producator important de a-si upgrada saniile “muncitoare”, insa nimeni nu a facut-o precum Arctic Cat. Principalele caracteristici ale familiei 2016 Bearcat, incununata cu acest splendid model 2016 Bearcat 7000 XT, cuprind noul sasiu ProUte WT si inovatoarea transmisie Wide Range 3-Speed (WR3) cu optiunile high, low si noul super-low. Alte dovezi ale preocuparii intense ale designerilor privesc noile schiuri mega-wide, care pot fi reglate la o pozitie de la 37,5 la 43,5 inci (0,95 – 1,1 m), un nou radiator fata, intelept fixat in afara compartimentului motorului, un rezervor urias de combustibil de capacitate 55,65 litri, precum un far de pozitie, de rezerva, in vederea unei fixari pe o eventuala remorca, in cazul in care va prinde intunericul la munca.

bearcat

Ski-Doo Summit SP T3 800R E-TEC

Vestea cea mai buna pentru 2016 a fost ca pachetul mountain T3 a devenit standard pentru toate modelele 2016 Summit SP, dupa ce anul trecut exista doar ca pachet optional limitat doar la modelele X. Un Summit cu senila de lungime 174 (442 cm) si latime 16 (41 cm) reprezinta un snowmobil greu de concurat, multumita suprafetei mari a amprentei la sol. Iar in cazul in care problema flotarii pe zapada afanata nu ar fi rezolvata la viteze mici prin aceasta suprafata larga, vin in ajutor dintii senilei de 7,62 cm care musca din omat mult mai puternic decat o faceau pana acum modelele anterioare din segmentul backcountry.

summit-sp

Ski-Doo Renegade Adrenaline 900 ACE

Daca a existat vreodata sau exista un snowmobil care sa te duca in panta, in jos, cu viteza si totodata gentil, acela este Ski-Doo Renegade Adrenaline, cu al sau motor 900 ACE. Nimic in legatura cu acest snowmobil nu e abrupt, dur si zguduitor. De la suspensia asiguratoare de parcurs lin rMotion cu amortizor HPG la suspensia fata RAS 2 cu amortizor HPG Plus pe un excelent, agil si usor manevrabil sasiu REV-XS sasiu, totul a fost gandit ca in coborari sa te simti ca la o plimbare in plan vertical, indiferent de natura pantei. Se adauga un motor eficient si silentios in patru timpi cu acceleratie lineara si moduri de conducere selectabile si aceasta e imaginea unuia dintre cele mai bune snowmobile crossover vreodata realizate.

renegade-900

Ski-Doo Renegade Enduro 800R E-TEC

La o prima privire, Renegade Enduro are o atitudine de bataus, cu paint job-ul sau de culoare pamantie, cu o bara fata ca o falca patrata si in general, cu aspectul sau de “lat in umeri”. Numai ca acest snowmobil are o personalitate multi-dimensionala, data si de influenta primita de la motocicletele adventure. Iar daca vorbim de astfel de modele, e foarte sigur ca in ecuatie intra agilitatea si manevrabilitatea excelenta, indiferent de teren. In general, terenul nu ii creeaza probleme utilizatorului, deoarece vorbim de aceeasi suspensie spate rMotion cu amortizoare cu aer, plus o sa confortabila si moale. Beneficiaza de un parbriz king-size, cu partile laterale indoite, care face minuni in deplasarile lungi si in conditii meteo neprielnice, de un motor extrem de eficient 800R E-TEC si o lunga lista de dotari premium standard. Senila Ice Ripper XT de 3,48 m lungime (137 inci) extrem de eficienta si off-trail, se comporta cel mai bine pe traseele deja batatorite, multumita unui sistem de dinti cu varf intors, care asigura aderenta inclusiv pe gheata, iar la manevrabilitatea ridicata vine si datorita skiurilor ajustabile de mare performanta Pilot TS.

enduro

Yamaha RS Vector

Acest model a fost considerat cel mai bun snowmobile trail pe care l-a dat Yamaha, chiar daca in ultimele sezoane nu a primit imbunatatiri substantiale si foarte performante, asa cum au procedat nord-americanii cu modelele lor. Cu sapte prezente in ultimii zece ani in topul specialistilor Snow Goer, Yamaha RS Vector reuseste in versiunea 2016 sa se impuna si datorita naturii sale de usor manevrabil, dar si asteptatelor imbunatatiri mai consistente. E vorba de introducerea sistemului de conducere YCCT in trei moduri si a suspensiei spate SlingleShot. YCCT este considerat sistemul de throttle-by-wire cel mai natural si fluent de pe piata si provine direct din industria moto, in timp ce SingleShot este mai usor si eficient decat sistemul de suspensii Mono Shock pe care il inlocuieste din acest lineup 2016. Se adauga ergonomia traditionala, virajele lejere si motorul in patru timpi puternic si optim gestionabil pentru performanta.

vector

Polaris 800 Pro-RMK 155

Cu trecerea la versiunea ridicata a sasiului AXYS, unul dintre cele mai bune snowmobile mountain tocmai a devenit mai usor, mai puternic, mai agil. 2016 Polaris 800 Pro-RMK se urca mult mai rapid si viguros, muscand din zapada cu un profil nou al senilei, dar si ajutat de noi setari ale suspensiilor si noi optiuni ale senilei. La care se adauga un motor puternic de 800, care ajuta mult in ascensiuni, mai ales ca greutatea nu trece de 186 kg si reprezinta un snowmobil foarte echilibrat si manevrabil. Recomandat pe pantele proaspat inzapezite, prin caracteristicile sale sportive desavarsite.

RMK

Polaris 800 Switchback Pro-S

Fara modificari majore fata de versiunea anului anterior, dar inca bucurandu-se de laurii celui mai bun snowmobil din segmentul sau, modelul vine cu sasiu Axys, suspensii Pro-XC si motorul 800 H.O. adica reteta de succes. Reprezinta un snowmobil usor, agil si distractiv, care raspunde rapid dorintelor pilotului, cu viraje perfecte, accelerare nebuna sau skiurile ridicate la trecerea peste obstacole.

switchback

Polaris 600 Indy

Topul nu omite nici modelele entry-level, destinate celor mai accesibile snowmobile pentru incepatori, lipsite de sisteme high-tech, insa compensand cu manevrabilitate, confort si putere, intr-o maniera neschimbata de decenii, plus un pret atragator. Sasiul Pro-Ride, cu un sistem traditional de suspensii pe spate si un motor 600 Cleanfire, toate recomanda 600 Indy ca snowmobilul ideal pentru initiere.

indy

Polaris 600 Rush Pro-S

Daca ideea de distractie hibernala pe un snowmobil inseamna strabaterea unor lungi intinderi de zapada, acumuland zeci si sute de km in sa pe zi, e greu de gasit un partener mai capabil si mai dispus in clasa 600 trail sleds. Imbinand un motor de 599cc cu injectie semi-directa, foarte rapid si sportiv, cu un sasiu Axys bine echilibrat, usor si extrem de manevrabil, plus ergonomia, protectia fata de vant, 600 Rush Pro-S reprezinta o varianta excelenta pentru petrecerea timpului liber departe de munti.

rush

Asadar, topul celor de la Snow Goer reprezinta o trecere in revista a unor modele redutabile, care va poate ajuta in intentia de a va achizitiona snowmobilul dorit. Oricum, in reteaua magazinelor ATVROM veti descoperi in promotie de sarbatori o serie de snowmobile Ski-Doo BRP si Lynx BRP care beneficiaza de un discount de 10%, precum si o serie de snowmobile Arctic Cat cu oferte speciale de sarbatori, alaturi de un personal instruit, gata sa va ofere consilierea necesara. Contactati-ne pentru ofertele complete!