Acasă > Stiri  >  Un model concept BMW atat de intrigant, incat e posibil ca nemtii sa fi fost batjocoriti, de fapt…

Un model concept BMW atat de intrigant, incat e posibil ca nemtii sa fi fost batjocoriti, de fapt…

2 minute
Un model concept BMW atat de intrigant, incat e posibil ca nemtii sa fi fost batjocoriti, de fapt…

Atunci cand gasesc chestii ciudate din lumea powersports, ma preocup sa nu le tin pentru mine, fara sa fi facut vreo promisiune in mod special. Dar cu conceptul urmator, am niste retineri, deoarece eu am fost destul de socat si cred ca nu voi fi singurul, dupa aceasta postare.

Un designer turc, Mehmet Erdem, a imaginat un concept BMW atat de ciudat si de urat, incat stau sa ma intreb daca a-i spune „superbike” nu cumva e de natura sa ma trezesc cu doi tipi in halate si o targa si o asistenta draguta fluturand o camasa cu maneci fooaaarte lungi.

Se numeste Titan (incepe sa aiba sens, indiferent din ce perspectiva privesti, cartier, personaj mitologic, etc.) si se vrea un superbike futurist. Dar sincer, seamana cu creatia nereusita dupa o noapte de betie dintre Batpod-ul lui Batman si o roaba. O roaba, adica o unealta pe o roata pentru transportat diferite treburi, nu o sclava.

bmw-titan-concept-motorcycle-0

Sincer, imi plac mult conceptele, dar undeva exista si o limita, iar Titan imi face semn cu mana dupa acea limita, ceea ce nu prea mai pare ok.

Culmea e alta, designerul turc Mehmet Erdem, a creat mai multe concepte de motociclete BMW in trecut, ba chiar multe dintre acestea reusite, insa ultima imagine a viitorului pe doua roti in versiune turca e halucinanta. Bine, e odihnitoare, admit. Daca-ti plac colturile si crezi ca ai sta confortabil intr-o cutie deformata, pe doua roti, probabil foarte nervoase.

bmw-titan-concept-motorcycle-3

Roata din fata si unghiul de inclinare fata par sa fi fost jertfite in favoarea unei imense admisii, jertfa in care a pierit cu siguranta si ghidonul. Nu sincer, dar ideea de baza care ar fi, daca tot iti plac motocicletele? Sunt convins ca multi dintre futurofani (nu stiu daca exista acest cuvant) nu ar parea destul de ok cu asa ceva.

Asa ca, rezumand, draga BMW, daca te loveste inspiratia pentru concepte futuriste, fa-te ca ai alergie la colturi, titani si forme de pesti cu roata in loc de coada. E mai bine, crede-ma…