Acasă > Stiri  >  Un loc de munca la Ducati si un scaun de birou Bel & Bel, e prea mult ce imi doresc?

Un loc de munca la Ducati si un scaun de birou Bel & Bel, e prea mult ce imi doresc?

3 minute
Un loc de munca la Ducati si un scaun de birou Bel & Bel, e prea mult ce imi doresc?

Daca ti-ai propus ca in curand sa-ti schimbi jobul, cautand un mediu de lucru atractiv si placut, salariu bun si bonificatii, asigurari si alte facilitati, imi permit sa vin cu o sugestie: Ducati. Sigur, glumeam, compania din Bologna nu face angajari, ori nu am informatii despre asta, insa a fost desemnata al doilea an consecutiv ca fiind in topul mondial al angajatorilor.Scudetto-Stabilimento_Standard_01_634x357_5_634x357

Acest top provine de la un institut international, independent si apolitic, care se ocupa cu cercetarea, consultanta si principalele probleme legate de resursele umane. Iar criteriile pe care acorda certificarea de angajatorul anului sunt multiple si complexe: capacitatile si canalele de comunicare, programele de invatare si dezvoltare personala, prime, beneficii, asigurari, conditii de munca flexibile, activitati colective si multe altele.

Top-Employer

Dupa cum multi pasionati de motociclete cunosc, Ducati a avut un an 2015 de-a dreptul formidabil, incununat cu cele mai mari vanzari din istoria sa de 90 de ani, la care se adauga lansarea unui lineup 2016 plin de modele integral noi, un parcurs mai mult decat decent in sezonul MotoGP si lista ramane deschisa. Certificarea facuta de “Top Employers” Institute aduce o confirmare a politicii de companie, care iata si in domeniul resurselor umane si satisfactiei angajatilor puncteaza impresionant, insa fara sa se lege in mod direct de performantele amintite, caci vorbim totusi de un al doilea an consecutiv cand italienii primesc distinctia.

ducati-xdiavel-cruiser-27

In tot cazul, se intampla lucruri frumoase in compania din Bologna si ceva ma face sa cred ca acolo e vorba in primul rand si de placerea de a munci in ceea ce inseamna motociclete, de la prima idee si schita, pana la bilantul victorios al vanzarilor, dar si de o echitabila rasplata de ordin material, moral si interuman.

Asadar, iata un loc ideal de munca, asa cum incepusem postarea. Insa daca se intampla sa nimeresti la Ducati sau la oricare producator de motociclete, iti mai fac o recomandare: mobileaza-ti biroul cu un scaun special, de profil: scooter-chair.

C_1560

O firma spaniola, din Barcelona, se ocupa cu fabricarea diferitelor obiecte din parti componente ale unor vehicule vechi pe doua sau patru roti. Ultima lor creatie (deoarece la baza vorbim despre doi designeri, absolventi ai scolii superioare de arta din Barcelona) reprezinta o editie speciala de scaune de birou, care au la baza caroseria unor scutere celebre in anii ’80, anume Vespa. Cumva, intr-un mod special si ciudat, cei doi Bel, care au fondat firma Bel & Bel, au imaginat o reciclare a partilor originale ale legendarului scuter italian, combinand cumva iscusit si aproape magic, rezultand scaunele-scuter.

3.1Full-version

Cei doi nu sunt la prima isprava de acest gen, reusind sa creeze si canapele din caroserii de masini (Fiat, de exemplu, modele vechi), insa mi se pare cu atat mai ingenioasa ideea cu cat au creat o personalitate distincta si vie din niste amarate (la modul general) de scaune de birou. Aceste scooter-chairs sunt diferite, caci in alcatuirea lor nu au intrat aceeasi componenta, cu aceeasi culoare si acelasi aspect, ceea ce ridica valoarea (cel putin artistica) editiei speciale semnificativ.

i-have-2-concerns-about-vespas-all-new-10000-scooter

Fiecare model a fost creat din sasiuri diferite, re-utilizate si difera unul de altul, avand o structura interna ranforsata cu un piston hidraulic ce permite ajustarea in inaltime si inclinatie. Partea de sezut este creata din imitatie de piele, ce acopera o structura confortabila si ergonomica, iar rotile sunt moi si silentioase.

2.1-Plus-edition-silver

Si deja m-am gandit la o cursa de astfel de scaune de birou pe coridoare…