Acasă > Diverse > Stiri  >  Trei legende americane ale motocross-ului intr-un remake al unei celebre reclame Yamaha

Trei legende americane ale motocross-ului intr-un remake al unei celebre reclame Yamaha

3 minute
Trei legende americane ale motocross-ului intr-un remake al unei celebre reclame Yamaha

In luna august a acestui an, Yamaha Motor Corporation USA a sarbatorit aniversarea de 60 de ani de existenta, prin diferite manifestari dedicate in special angajatilor si intalniri supriza cu si intre 10 legende ale curselor de motociclete de-a lungul vremii, parte din “Wall of Fame”.

Un moment aparte a fost strangerea impreuna a legendelor Rick „The Lumberjack” Burgett, Bob „Hurricane” Hannah și „Golden Boy” Broc Glover si recrearea uneia dintre cele mai emblematice reclame la motocross facute vreodata. Nu se stie a cui a fost ideea, insa cert este ca a fost spontana.

Reclama initiala a fost realizata in 1979, devenind una dintre cele mai populare reclame din epoca respectiva, nu numai in SUA si a fost postata in multe camere ale pustilor care se visau campioni la motocross. Totodata, afisul a oferit o expunere extraordinara pentru Yamaha in toata lumea, contribuind la un succes important in vanzari.

52145_hannha-glover_600

Imaginea din reclama este extrem de simpla si de foarte mare efect. Trei tineri blonzi, cu parul lung (moda anilor ’70, deh), murdari, la sfarsitul unei curse calare pe motocicletele lor (toate avand numarul de concurs 1), la randul lor murdare, zambind cald, totul pe un fond galben, in ton cu tricourile lor de competitie galbene, cu aparatorile de noroi ale motocicletelor galbene, cu parul lor blond si un mesaj foarte simplu: “Three good reasons to buy a ‘79 YZ” (trei motive intemeiate pentru a cumpara un ’79 YZ).

Cu ocazia aniversarii a 60 de ani a Yamaha, la momentul realizarii unui remake al reclamei respective, ii avem in imagine pe cei trei, avand deja in jurul varstei de 60 de ani, in tricouri curate galben-negru, calare pe motocicletele YZ, de data asta model 2016 si curate, dar pastrand in esenta acelasi slogan: “Three good reasons to buy a ’16 YZ”.

092315-Yamaha-YZ-Legends-Tribute-f-633x388

“A fost minunat sa avem impreuna pe cele trei legende in motocross ale Yamaha”, a declarat Bob Starr, directorul general al comunicatiilor pentru U.S. Motorsports Group Yamaha. “In timp ce ne aflam la sediul Yamaha, celebrand a 60-a aniversare a companiei impreuna cu angajatii si invitatii nostri, cineva a venit cu ideea distractiva de a reface una dintre cele mai populare reclame ale Yamaha, din era in care Rick, Bob si Broc au fost colegi de echipa. A iesit ceva fantastic si reprezinta inca un exemplu pentru a ilustra cat de puternica e familia noastra Yamaha”, a completat Starr.

Bob_Hannah

Burgett a castigat AMA National Motocross Championship in 1978 la doar 20 de ani, in toate categoriile la care a participat, 500cc, 250cc si 125cc, Hannah are un numar de sapte titluri AMA NMC, in timp ce Glover are castigate sase titluri AMA NMC. Alaturi de aceste campionate, cei trei au in palmares o serie intreaga de victorii in diferite concursuri nationale si internationale de motocross.

glover-feature

9028784_orig