Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Clasificare manusi moto

Clasificare manusi moto

2 minute
Clasificare manusi moto

Orice motociclist are nevoie de o pereche buna de manusi, drept pentru care iti recomandam sa nu neglijezi importanta acestora cand iesi la plimbare cu motocicleta, indiferent de vreme. In cazul unei prabusiri, tendinta este de a pune mainile pe jos ceea ce inseamna ca acestea vor fi primele afectate daca nu porti manusile potrivite.

In primul rand, manusile trebuie sa fie corect dimensionate pentru a nu transforma pilotarea intr-o experienta neplacuta.

Pe piata exista o larga diversitate de modele de manusi moto (pof fi fabricate din piele, material textil sau hibride – din piele plus material textil), asa ca este esential sa stii sa diferentiezi tipurile de manusi moto si sa identifici perechea potrivita pentru tine in functie de necesitati. Cele confectionate din piele asigura o buna protectie la impact si au avantajul ca se muleaza excelent pe degete daca marimea este cea corecta. Pentru toamna sau primavara este preferabil sa optezi pentru un model de manusi captusite, in timp ce vara poti alege manusi fara degete.

Clasificare manusi moto

In functie de necesitati, ai la dispozitie o larga varietate de tipuri de manusi moto: pentru strada, pentru curse, touring, adventure si MX (pentru motocross si enduro).

Alegerea marimii – este preferabil sa probezi manusile inainte de a le cumpara. Opteaza pentru un model care nu restrange miscarea degetelor.