Succes Authentic la Campionatul National

Cursa nebuna, sambata, la #SebisEnduroChallenge, unde 103 posesori de ADRENALINA 100% au concurat in prima etapa a concursului national #ExtremCrosscountry, de la Sebes! O competitie dificila datorata circuitului tehnic, pentru profesionisti, care a adunat cel mai mare numar de participanti din ultimii ani, la clasa ATV-QUAD. Desi a fost un eveniment destul de greu de organizat in vremuri de pandemie, cu foarte mare strictete si reguli severe, concursul a avut si castigatori. Mihai Concioiu, partenerul nostru de la Authentic Spirit, care a adus acasa marele premiu de la categoria ATV A (PROFI).

CATEGORIA MOTO FETE – CASTIGATA DE O SPORTIVA DE 12 ANI

“Competitia s-a dovedit a fi una provocatoare pentru pasionati, s-au inscris 103 sportivi la cele 7 categorii: ATV A (PROFI), ATV C (HOBBY), QUAD PROFI, QUAD HOBBY, Moto PROFI, Moto EXPERT, Moto VETERANI, Moto HOBBY si Moto FETE. Cel mai mic concurent a fost o fetita de 12 ani, castigatoare de altfel la categoria Moto FETE, iar cel mai varstic, undeva la 60 de ani. Sunt foarte multumit de ce a iesit, iar concurentii au fost si ei. Urmatoarea etapa ne vom stradui sa fie si mai incitanta”, spune in cateva randuri, organizatorul challenge-ului, Razvan Mocuta.

CURSA DE “TOTUL SAU NIMIC”

Sportivii au avut de parcurs 15 km de circuit tehnic, mai putin de viteza, 4 ture + 1, o medie de 30 km/ora. Un traseu dificil din toate punctele de vedere. Fiind prima etapa a concursului, s-a pus presiune mare pe piloti care, din dorinta de a urca pe podium, au fortat. Unele ATV-uri au cedat, iar pilotii au fost obligati sa abandoneze. Este si cazul a doi dintre principalii favoriti, Radu Lungu si Cosmin Bistrian. Acestia au avut de suferit dupa prima, respectiv a doua tura cand, din cauza unor defectiuni ale unitatilor, provocate de intensitatea cursei, a vitezei sau a fortarii lor, au fost scosi din concurs.

CURSA NU A DAT TIMP DE RESPIRO

Mihai Concioiu, castigator la clasa ATV A (PROFI) spune despre cursa ca a fost una “fara suflare”: “A fost o prima etapa de concurs national intensa, foarte solicitanta, cu concurenti valorosi, dar si cu un traseu dificil! A fost un traseu tehnic, care nu ne-a dat timp de respiro, cu multe zone dificile, slalomuri printre portiuni inguste de copaci, vai cu pietre si foarte putine portiuni de viteza! Desi, din cauza ploii care incepuse s-a crezut ca va fi un cosmar, aceasta s-a oprit chiar inainte de cursa si s-a dovedit a fi un mare plus. Nu a fost noroi, nici praf, ceea ce este rai intr-o cursa. Cred ca e singura copetitie unde am terminat cursa curat pe haine. Felicitari tuturor concurentilor! A fost o lupta grea!”

Si pentru ca lupta a fost grea, lasandu-se cu vehicule avariate serios, dar si concurenti cu vanatai si rani, ce le vor tine minte multa vreme, Mihai incheie apoteotic:„No pain, no gain!”