Acasă > Stiri  >  SkiRunner, un UTV „la inaltime”

SkiRunner, un UTV „la inaltime”

3 minute
SkiRunner, un UTV „la inaltime”

 

SkyRunner, producatorul vehiculului SkyRunner, ridica industria off-road „la inaltime”. Aprobat de FAA, acest vehicul neobisnuit combina entuziasmul caracteristic plimbarilor cu modele side-by-side cu libertatea de neegalat pe care doar o aeronava o poate oferi.

SkyRunner dispune de un sistem unic de propulsie: pe de o parte, motorul de incredere Polaris ProStar 1000 este responsabil cu deplasarea pe teren accidentat, in vreme ce motorul Rotax 914 UL folosit pentru aeronave ii permite acestui UTV non-conventional sa zboare.

SkyRunner poate fi utilizat pentru a ajunge la o distanta de 120 de mile marine, atingand o viteza de 40mph. Cand nu este in folosinta, aripa se inclina in mod ingenios intr-un compartiment special situat in spatele pasagerului.

Sasiul compozit hibrid al lui SkyRunner, panoul din fibra de carbon si cabina cu design inspirat de avioanele cu jet ofera o imagine ca desprinsa dintr-un film cu James Bond. In plus, acest vehicul de aventura sfideaza orice provocari si abordeaza traseele murdare cu aceeasi seninatate cu care decoleaza. Anvelopele Maxxis Bighorn furnizeaza tractiunea, iar amortizoarele ocurile FOX Piggyback asigura prestanta pe teren accidentat.

„Ne-am propus sa construim un vehicul de aventura exceptional, insa am descoperit ca inca exista lacune in intrebuintarea sa ca instrument”, a declarat directorul SkyRunner, Stewart Hamel. „Initial proiectat ca jucarie, SkyRunner si-a gasit locul pe piata drept un instrument de inalta utilitate pentru fermieri, forte de ordine, securitatea vamala si chiar pentru departamente ale agentiilor de aparare si se caracterizeaza prin costurile reduse. De exemplu, pentru aproape $50 pe ora, SkyRunner se poate indrepta catre destinatii unde nicio camioneta sau UTV nu poate ajunge, pentru o fractiune din costul unui elicopter”.

 

In 2016, Administratia Federala a Aviatiei (FAA) a atribuit SkyRunner clasificarea Special Light-Sport Aircraft. Vehiculele sport usoare (LSA) sunt destinate pilotilor care zboara in primul rand pentru distractie. LSA sunt proiectate pentru a fi accesibile si facil de manevrat. Un entuziast al offroad-ului poate intra in posesia unei licente Sport Pilot in 8 zile si doar dupa 12 ore de antrenament pentru zbor (in conditiile in care vremea permite). Pilotii sportivi pot folosi in mod legal si in siguranta 98% din spatiul aerian din SUA fara a avea de-a face cu controlorii de trafic aerian (ATC). SkyRunner nu impune necesitatea aterizarii pe aeroport.

SkyRunner reprezinta urmatoarea generatie din segmentul de elita al aviatiei sportive usoare. Vehiculul SkyRunner este asemanator cu modelele UTV si dispune de doua locuri; imbina ingineria off-road cu tehnologia aviatica dovedita pentru a crea un nou tip de sporturi de agrement. Facilitatile de cercetare, dezvoltare si de productie SkyRunner sunt situate in Shreveport, LA.