Snowmobile Ski-Doo electrice vor aparea pe piata pana in 2026

Compania parinte BRP planuieste sa introduca vehicule electrice pentru fiecare din liniile sale de productie.
Snowmobilele electrice sunt un concept care nu s-a materializat inca, dar asta se poate schimba in viitor, iar Ski-Doo isi propune sa fie un pionier pe acest segment. Constructorul canadian Bombardier a declarat ca fiecare din gamele sale de productie, inclusiv lineup-ul de snowmobile Ski-Doo, va include un vehicul electric pana in 2026.

Pentru urmatorii cinci ani, BRP investeste $300 milioane in vehicule electrice. Se preconizeaza ca primul va aparea peste doi ani, iar restul pana in 2026.
BRP a declarat pentru presa pe 25 martie a.c. ca doreste sa investeasca in dezvoltarea de produse noi, echipamente specializate, infrastructura si facilitati. Dupa evaluarea mai multor concepte, BRP a luat hotararea indrazneata de a dezvolta tehnologia Rotax electrica in Gunskirchen, Austria si de a crea un alt centru in Valcourt, Quebec.
Traiectoria BRP pe segmentul electric. In 2019, BRP a achizitionat active de la Alta Motors, un producator de motociclete electrice si a comercializat Rotax Sonic E-Kart. BRP a produs cateva vehicule cu baterii electrice si hibride. Anuntul recent al companiei atrage atentia asupra calatoriei electrice a BRP, remarcandu-se printr-o viziune clara si planuri ferme de a lansa produse electrice. Cei mai buni ingineri si tehnicieni specializati din Canada, Austria, Finlanda si Statele Unite vor colabora pentru a dezvolta segmentul de vehicule electrice marca Bombardier.