Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Rezultate Cupa Baja 555 Romania

Rezultate Cupa Baja 555 Romania

3 minute
Rezultate Cupa Baja 555 Romania

Intre 9-10 iulie s-a desfasurat la Buzau competitia internationala Cupa Baja 555 Romania. Evenimentul a fost organizat de ACS Baja 500 Motosport, regasindu-se in calendarul FRAS si conteaza atat pentru East European Tout Terrain Series, cat si pentru Campionatul International ACSI Motorsport. Cupa Baja 555 Romania, ajunsa la a 5-a editie, a reunit la start echipaje din Romania, Italia, Bulgaria, Turcia si Finlanda, iar majoritatea sportivilor straini au in palmares prezente la campionate mondiale.

Organizatorii au „pregatit totul la cel mai inalt nivel” pentru aceasta competitie, conditiile fiind „la fel ca la o etapa de Campionat European, fara nicio exagerare”. Ca observatori tehnici, au participat personalitati de renume in motorsportul mondial, cu vasta experienta in rally-raid din Dakar si MerzougaRally: Franco de Paoli, Graziano Pelanconi, Giuliano Airoldi. Printre sponsorii acestui eveniment sportiv s-a numarat si ATVRom

Cupa Baja 555 Romania a avut un traseu intins pe 555 de kilometri de parcurs intr-o singura zi, urmand modelul Dakar. Pe cat de rapida, pe atat de dificila, cursa nu a fost lipsita de obstacole diverse pe drumuri pe campii, dealuri, prin paduri, munti si pe sol acoperit cu nisip.
La linia de start au fost prezente vehicule din toate categoriile ce pot participa la rally raid: auto, moto, buggy, utv, atv si quad.

Echipajul CF Moto Romania Racing Team  cu cel mai tanar lincentiat din Romania la doar 14 ani a reusit sa strabata in aproximativ 12 ore 500 km de aventura dificila si a conformat „abonamentul” la podium, de apreciat fiind lipsa greselilor de navigare. CFMoto Romania Racing Team a reusit o performanta extraordinara in cadrului raliului, obtinand locul I la clasa SSV aspirat, locul IV la clasa SSV general si locul 14 la generala Prolog.

La categoria Moto Profi, etapa speciala, 10 iulie, pe podium a urcat Ionut Florea, urmat de Ganea Valentin. Ambii au concurat cu o motocicleta Husqvarna FE450. Locul III ii apartine lui Ferenc Fodor, pilotul motocicletei KTM 690 Enduro R.

La categoria SSV Profi, primele trei locuri sunt ocupate de concurenti care au participat cu vehicule SSV Can-Am 1000. Pe locul I se situeaza echipa turca, urmata de un echipaj din Bulgaria si pe locul III, echipajul din Romania compus din Camarasan Calin si Luha Bogdan.

Anul acesta, echipajul CFMoto Romania Racing Team a reusit sa parcurga peste 500 km din traseu, dar a ajuns dupa apusul soarelui si, drept urmare, s-a calificat pe locul IV. Nu au existat probleme cu vehiculul SSV CFMoto din concurs, cu exceptia unei pene de cauciuc si atat. Navigatia a fost perfecta, iar SSV-ul a rezistat cu brio provocarilor terenului foarte dur si tehnic.