Review Can-Am Renegade 2020

Can-Am si compania parinte BRP sunt sinonime cu vehiculele 4×4 de teren recreationale. Constructorul cu sediul in Valcourt, Quebec, a produs primul sau ATV in 1998 si in permanenta impinge standardele in industrie prin inovatie in domeniul off road-ului si nu numai (snowmobile Lynx si Ski-doo, Can-Am ATV & Side-By-Side, skijeturi Sea-Doo, roadstere Spyder si Ryker).

Familia de ATV Can-Am Renegade se simte in largul ei acolo unde limitele se termina. In cursele de offroad-isti profesionisti si in intrecerile amicale cu prietenii, ATV-urile Renegade X xc si Renegade X mr ajung primele la linia de sosire dand dovada de sportivitate combinata cu performanta. Chiar si in conditii extreme de teren accidentat, pe trasee dirt uscate sau cu noroi din abundenta si portiuni mlastinoase, Renegade X xc 1000R si respectiv, Renegade X mr 1000R conduc in clasa din care fac parte. Cele mai puternice ATV-uri sport aduc caracteristici dovedite si sunt race-ready, pregatite sa isi puna la bataie caii putere din dotarea motoarelor Rotax cu eficienta marita pentru a livra o experienta de riding palpitanta.

 

Ambele variante Renegade X xc 2020 capabile de 91 CP, alaturi de modelul Can-Am Renegade X xc 850, dispun de cutie de viteze CVT cu trepte P-R-N-H-L + frana motor standard, amortizoare FOX† 1.5 PODIUM† RC2 fata si spate, diferential frontal auto-locking Visco-Lok‡ QE si sistem Tri-Mode Dynamic Power Steering (DPS™). Pachetul standard mai include jante din aluminiu 12 inch, cadru Surrounding Spar Technology (SST) G2 cu control al geometriei (Geometric Contact Control), precum si grafica X in mai multe scheme de culoare. Suspensia fata este de tip cu brat dublu in A si bara de protectie. Gata sa ia startul pentru pilotare agresiva, Renegade aduce in sezonul 2020 si anvelope ITP Holeshot ATR noi de 12 inch.

Comportamentul exemplar pe traseu este completat de o serie de dotari: sa cu inaltime 87.7 cm, capacitate rack spate de 16 kg, capacitate de tractare 590 kg, rezervor de 20.5 litri. Upgrade-ul anvelopelor, motorizarea cu snorkel, imbunatatirile aduse suspensiei si altele asigura dominanta lui Renegade pe segmentul sau.

Diferenta dintre Can-Am Renegade X xc 1000 si versiunea  X xc 1000R consta in  motorizare. Primul vine echipat cu  motor Rotax V-Twin (2 cilindri), iar celalalt are in dotare motorul Rotax 1000R.