Acasă > Stiri  >  Raliul Baja Satu Mare 2018

Raliul Baja Satu Mare 2018

2 minute
Raliul Baja Satu Mare 2018

 

Intre 4-6 mai se desfasoara raliul Baja Satu Mare, reprezentand prima etapa din Campionatul National de Rally-Raid. Localnicii si alti fani vor putea urmari evolutia pilotilor si modelelor de vehicule 4×4 off road intrate in concurs de pe dig.

In prima zi se va da startul superspecialei in apropriere de Padurea Mare, iar traseul va fi inchis circulatiei publice incepand cu ora 9.

Probele speciale de a doua zi, 5 mai, vor avea loc pe drumurile de camp dintre Homorodul de Mijloc si platoul Medisa, precum si pe drumul forestier Sâi-Chilia si au o lungime care totalizeaza 456 km. Spectatorii sunt rugati sa respecte indicatiile si sa evite stationarea in zonele periculoase, cum ar fi cele situate la exteriorul virajelor, mentinand o distanta adecvata fata de marginea traseului de concurs.

In competitie sunt acceptate autovehicule de tip camioane, vehicule tot-teren modificate,vehicule tot-teren de serie, vehicule „ameliorate” de tip „side by side”, in tara fiind acceptate la start autovehicule apartinand fie categoriei Th, fie din grupele T1 ori T2 cu omologarea expirata, sau care nu au avut niciodata omologare insa corespund tuturor conditiilor de securitate, conform Regulamentulului tehnic si de Securitate in vigoare.

In aceasta etapa participa atat echipaje din Romania, cat si din strainatate. Proba denumita „superspeciala” poate fi descrisa printr-un traseu ce presupune urcari si coborari pe digul raului Somes. Pentru a surprinde placut publicul, organizatorii au pregatit o expozitie auto care va include si modele de masini retro.

Intre 1-3 iunie va avea loc raliul Baja Transilvania.

Succes participantilor!