Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Programul Rabla pentru motociclete

Programul Rabla pentru motociclete

2 minute
Programul Rabla pentru motociclete

Programul Rabla pentru motociclete prinde contur in 2020. Cu ajutorul programului Rabla Clasic 2020, cei interesati pot primi vouchere de casare in valoare de 3500 lei pentru a achizitiona o motocicleta noua.

Pentru a intra in posesia voucherelor, conditia este de a casa o masina. Se incurajeaza astfel renuntarea la un vehicul poluant pentru folosirea de mijloace de transport pe doua roti. O solutie mai ecologica si care in acelasi timp ofera un mare potential pentru decongestionarea traficului.

Voucherul Rabla oferit de Ministerul Mediului pentru motociclete constituie aproximativ 10% din valoare unui vehicul nou, fie motocicleta, fie scuter. Editia din acest an include o conditie: orice vehicul cumparat prin program nu poate fi vandut timp de un an.

Ministrul Mediului a mentionat ca prin bugetul alocat programului Rabla in acest an, 2500 de romani au ocazia sa achizitioneze o masina pur electrica si 400 de tip hibrid plug-in. Mai precis, voucherul pentru casarea unei masini si cumpararea unei motociclete sau scuter este de 3.500 lei, in timp ce ecovoucherul pentru scutere si motociclete electrice este in valoare de 3.000 lei.
Anul trecut, peste 8.000 de persoane au semnat petitia de sustinere pentru implementarea programului RABLA MOTO care isi propune sa creasca impactul pozitiv de protectie a mediului. Mai multe studii europene demonstreaza ca utilizarea scuterelor si motocicletelor ca alternativa de mobilitate urbana are un efect pozitiv major asupra mediului. O motocicleta sau un scuter cu motor termic ofera cu 50% mai putine emisii poluante in comparatie cu o masina cu motor termic. De asemenea, timpii de stationare in trafic a masinilor se va diminua, implicit cu timpul in care vehiculele stau cu motorul pornit si polueaza, in special in marile aglomerari urbane.