Acasă > Stiri  >  O vizita la muzeul Piaggio

O vizita la muzeul Piaggio

3 minute
O vizita la muzeul Piaggio

Muzeul Piaggio a fost extins atat ca marime a cladirii in sine, cat si ca anvergura a colectiilor pe care le gazduieste, devenind cel mai mare muzeu de motociclete din Italia si totodata unul dintre cele mai mari din Europa.

Cea mai recenta expozitie a fost lansata pe 21 aprilie „FuturPiaggio – 6 lectii despre mobilitate si viata moderna” si a fost deschisa publicului pana pe 10 iunie, Roberto Colaninno sustinand ca „istoria Piaggio este bazata pe inovatie”. Expozitia isi propune sa deschida noi orizonturi pentru vizitatori prin cele cinci colectii permanente spectaculoase care spun povestea unui secol intreg.

Daca nu aveti inca ocazia de a vizita muzeul Piaggio pentru a admira vechile modele de vehicule pe doua roti care au trasat istoria mobilitatii, puteti in schimb sa aruncati un ochi la noua generatie de motociclete Aprilia sau Derbi si scutere Vespa sau Piaggio disponibile in magazinul nostru!

 

 

In calitate de CEO al Grupului Piaggio, R. Colaninno a declarat ca „succesul Piaggio este datorat pe de o parte inovatiei si pe de alta parte abilitatii de a imagina viitorul si de a interpreta nevoile oamenilor de pretutindeni din lume”.

Grupul italian este prezent cu brandurile sale renumite: Piaggio, Vespa, Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Derbi si Ape in India, China, Vietnam si Indonezia, contribuind la dezvoltarea economica si sociala a populatiei acestor tari prin crearea de noi solutii de mobilitate sustenabile destinate sa imbunatateasca viata, asa cum a facut si in Europa si Statele Unite dupa razboi.

Muzeul nu expune doar vehicule si dovezi de inginerie impresionante, ci nareaza si multe istorii despre competitii si evolutia in plan tehnologic, economic si social. „Aici conservam o intreaga mostenire si in acelasi timp continuam sa scriem istorie urmand calea inovatiei si pretuind aceleasi valori care ne-au ghidat pe parcursul a mai mult de 130 de ani”.

Dupa o activitate de 18 ani si dupa un nivel de succes demonstrat de o cifra impresionanta de vizitatori (600 000), muzeul a fost complet restructurat si acum detine 5 000 mp si cuprinde peste 250 de piese expuse.

Prin urmare, Muzeul Piaggio a devenit cel mai complex si mare muzeu italian dedicat motociclismului, fiind casa unor obiecte unice care reflecta traiectoria grupului Piaggio si schiteaza istoria mobilitatii: de la ambarcatiuni, trenuri, masini, avioane, scutere si motociclete construite de compania-parinte si de brandurile afiliate.

Zona extinsa de expozitie din muzeu este rezultatul adaugarii a doua noi spatii create dupa profilul siturilor industriale vechi. Una dintre colectii este rezervata marcilor Piaggio si Ape, iar cealalta ilustreaza file din istoria motociclismului si raliurilor unde au participat Aprilia, Gilera si Moto Guzzi – acestea detin impreuna un total de 104 titluri mondiale obtinute in diferite sectoare, de la Campionatul Mondial de Grand Prix pana la curse  Supermoto castigate la bordul agilelor motociclete Derbi,  precum si in raliurile Trials si Superbike.