Acasă > Stiri  >  Motociclete recomandate unui novice

Motociclete recomandate unui novice

3 minute
Motociclete recomandate unui novice

Trebuie sa recunoastem ca nu este floare la ureche sa pilotezi o motocicleta. Daca ar fi fost atat de simplu, probabil ca toti ar fi avut una in garaj. Cei care isi doresc sa mearga pe motocicleta, insa nu au experienta se pot orienta catre modelele catalogate drept „entry-level”. Cu siguranta nu este nevoie ca prima ta motocicleta sa fie cea mai performanta din lume. Deocamdata, ca pilot novice, te poti concentra asupra identificarii modelului potrivit care iti va permite sa te familiarizezi cu sofatul pe doua roti.

In continuare, am intocmit o scurta lista de modele de motociclete pe care incepatorii le pot lua in considerare ca prim partener de calatorie.

In primul rand, ne vom referi la Kawasaki Versys-X 300 ABS, care concureaza pe segmentul 250cc adventure touring cu Honda CRF250 Rally si CSC Cyclone RX-3.

 

 

Iar indiferent de preferintele in materie de styling, Honda are in arsenal un 500 Twin fie sub forma lui CB500F, fie CBR500R, asadar o varianta naked distractiva sau una cu look sportiv.

Revenind la modelul Versys-X 300, merita mentionat ca acesta combina in mod armonios stilul big-bike adventure cu eficienta unui city cruiser, asa ca poate fi un partener ideal inclusiv pentru un weekend de aventura off-road, oferind totodata costurile reduse de rulare specifice unui model de oras, pentru mai multa distractie cu un singur plin.

Datorita acestui design polivalent, aceasta motocicleta Kawasaki echipata cu motor de 39CP se adapteaza fara probleme unei mari varietati de trasee. In plus, detine suspensii optimizate cu o cursă generoasă, un ghidon larg si o sa situata la inaltime joasa, cu rolul de a favoriza o deplasare in conditii de confort sporit si manevrabilitate uimitoare.

 

Lista continua cu modelul Kawasaki Ninja 300 care ramane o alegere inspirata pentru cine isi doreste o motocicleta sport usoara.

In schimb, daca esti mai degraba fascinat de modelele naked, motocicleta Kawasaki Z650 are multe de oferit unui pilot la inceput de drum – in afara de a fi un vehicul pe doua roti in trend la ora actuala. Z650 are in comun cu varianta Ninja 650 motorizarea V-Twin 649cc si are drept caractistica pozitia de pilotare favorabila utilizarii in mediul urban, precum si o inaltime a seii de 790mm.

 

 

Un alt model care ii impresioneaza deopotriva pe riderii veterani, cat si pe cei cu mai putina experienta este KTM 390 Duke – echilibru perfect intre stil, performante si fiabilitate.

De la producatorul Yamaha, ne-a atras atentia modelul Yamaha R3, ce poate fi descris prin puterea deosebita, dar usor de gestionat, fapt ce ii avantajeaza pe riderii de orice nivel. Astfel se explica popularitatea crescuta de care se bucura aceasta motocicleta in special cand vine vorba despre intreceri sau competitii de profil in clasele mai mici. Inaltimea joasa a seii si sasiul flexibil, usor constituie beneficii cheie pentru pilotii incepatori. In concluzie, R3 se alatura listei de modele recomandate celor care doresc sa achizitioneze o motocicleta cu care sa faca primii pasi in aventura pe doua roti.

In cazul in care nu sunteti sigur ce alegere sa faceti si va intereseaza mai multe optiuni, echipa ATVRom in calitate de dealer autorizat motociclete in Romania va sta la dispozitie cu orice informatii referitoare la noile modele aparute, recomandari, specificatii tehnice etc.