Acasă > Diverse > Stiri  >  Motocicleta Harley-Davidson care a apartinut lui Marlon Brando vanduta la licitatie

Motocicleta Harley-Davidson care a apartinut lui Marlon Brando vanduta la licitatie

3 minute
Motocicleta Harley-Davidson care a apartinut lui Marlon Brando vanduta la licitatie

O motocicleta 1970 Harley-Davidson FLH Electra-Glide care a apartinut marelui actor american Marlon Brando a fost vanduta in acest week-end in urma unei licitatii, cu pretul de 256.000 $.

 

 

 

 

 

 

marlon-brando-harley-davidson-electra-glide-1

Imaginea lui Marlon Brando pe o motocicleta a fost consacrata inca din 1953, cu rolul sau Johnny Strabler, in filmul “The Wild One”, o imagine a unui tanar urias si robust stand in saua unei motociclete, actorul fiind un impatimit al vehiculelor cu doua roti in viata reala.

Motocicleta care a fost vanduta la licitatie, prin intermediul reputatei case de licitatii Julien’s Auctions, specializate pe vanzarea obicetelor care apartin sau au apartinut starurilor holywoodiene a fost cumparata de catre Brando in anul 1970, 8 aprilie si ramane singura motocicleta disponibila a actorului. Odata cu motocicleta, noul proprietar a intrat si in posesia actului original de vanzare-cumparare pe numele Marlon Brando, provenind de la Los Angeles Harley Davidson si a actului de tranfer legal State of California Department of Motor Vehicles Notice of Transfer.

Annex - Brando, Marlon (Wild One, The)_01

Marlon Brando a fost de opt ori nominalizat la premiile Oscar ale academiei americane de arte si a reusit de doua ori sa castige la sectiunea cel mai bun actor si a ramas in memoria colectiva pentru rolurile din filme precum Un tramvai numit dorinta, Nasul, Ultimul Tango la Paris, Julius Caesar, Apocalypse Now, Pe chei, Baieti si fete, Revolta de pe Bounty si evident, The Wild One (Salbaticul). Acest din urma film, The Wild One, a fost unul dintre primele filme despre bandele pe motociclete si ramane un film cult pe acest segment, catalizand cultura “nelegiuiti pe motociclete”.

Dragostea lui Marlon Brando pentru motociclete a ramas consemnata pentru posteritate printr-un citat interesant: “Este pentru mine inca o mare placere sa ma trezesc in primele ore ale diminetii, cand inca e intuneric si toata lumea doarme. Am fost asa de cand m-am mutat la New York. E momentul in care sunt foarte prolific, in care gandesc si scriu cel mai bine. In timpul primilor mei ani la New York deseori ma urcam pe motocicleta la miezul noptii si plecam aiurea. Era o perioada in care infractionalitatea nu era asa ridicata in oras si, daca aveai o motocicleta, o puteai lasa in fata blocului linistit, pentru ca dimineata sa o gasesti tot acolo. Era minunat in noptile de vara sa te plimbi pe motocicleta in jurul orasului la ora unu, doua sau trei dimineata, imbracat cu blugi si un tricou, avand o fata in spate, pe sa. O fata cu care daca nu plecam de la inceput, gaseam oricum pe drum.”

tumblr_luj1wxohVE1qa70eyo1_1280

1970 Harley-Davidson FLH Electra-Glide de culoare neagra, avand putin peste 22.300 km parcursi, aratati pe bord, se afla intr-o stare impecabila, insa e greu de crezut ca noul proprietar va mai adauga alti kilometri la acestia, de regula colectionarii tinand ca obiectele cumparate la licitatie sa aiba soarta unui exponat. Pretul de 256.000 $ cu care a fost vanduta in urma licitatiei (pornita de la 200.000 $) instaleaza confortabil Harley-ul lui Brando in top 50 cele mai valoroase motociclete vandute vreodata la licitatii, de pana acum.

marlon-brando-harley-davidson-electra-glide-2