Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Cum sa mentii saua scuterului ca noua

Cum sa mentii saua scuterului ca noua

2 minute
Cum sa mentii saua scuterului ca noua

Scuterele sunt o alternativa eficienta de mobilitate urbana. Pentru a putea folosi scuterul cu succes timp indelungat, este important sa acorzi atentie ingrijirii acestuia. In continuare, afla cum se curata o sa de scuter, in functie de materialul din care este fabricata. Saua este o parte vitala a unui scuter. Indiferent de modelul pe care il detii deja sau pe care vrei sa ti-l iei, saua este importanta pentru confortul in timpul deplasarii. Poate fi realizata din diverse materiale: piele, plastic, vinyl, bumbac sau plastic turnat.

Pentru a face ca o sa de scuter fabricata din plastic turnat sa arate ca noua, este suficienta spalarea cu apa calda si sapun. Atentie la excesul de apa pentru a evita deteriorarea componentelor electrice!

Pentru a curata o sa din material textil (de exemplu, bumbac), este recomandata folosirea unui spray special. Insista asupra petelor, apoi sterge cu o carpa curata, umeda. Este ideal sa reiei actiunea de curatare la fiecare saptamana, pentru a nu fi nevoit sa inlocuiesti saua prea curand. De asemenea, fa-ti un obicei din a curata petele de ulei imediat ce le vezi.

Cum se curata o sa din piele? Efortul la curatare este minim. Saua din piele poate fi stearsa cu o carpa moale pentru a indeparta grasimea si mizeria. Evita pe cat posibil sa utilizezi apa si sapun in cazul seilor din piele! De asemenea, pentru a preveni aparitia de crapaturi inestetice, incearca sa nu lasi scuterul expus actiunii directe a razelor de soare pentru perioade lungi de timp.

Sa din plastic / vinyl. In acest caz, nu este niciun pericol sa folosesti sapun si apa pentru curatare.

Saua este un accesoriu esential pentru orice scuter si daca s-a stricat ori arata inestetic, poate fi cu usurinta inlocuita. Exista o varietate larga de sei pentru scutere. Daca ai cumparat un scuter in saua caruia nu te simti confortabil, cu siguranta vei gasi una potrivita care sa ti se potriveasca.