Acasă > Stiri  >  Iata, cei de la Tyco BMW nu au citit sfaturile de ieri de aici si uite ce-au patit…

Iata, cei de la Tyco BMW nu au citit sfaturile de ieri de aici si uite ce-au patit…

3 minute
Iata, cei de la Tyco BMW nu au citit sfaturile de ieri de aici si uite ce-au patit…

Ieri scriam despre sfaturile pe care le daduse un fost hot de motociclete englez tuturor proprietarilor de motociclete, iar azi nu voi face altceva decat sa spun: “v-am zis eu?!” Asta pe fondul unui furt destul de spectaculos, atat privind obiectele furate, cat si mai ales de unde si cum au fost furate.

N-am vrut sa intru ieri in statistici privind furturile de motociclete in Regatul Unit, pentru ca era vorba de Regatul Unit, ca nu se compara numarul motociclistilor lor cu cel al nostru si ca, in general, statisticile plictisesc de moarte. Insa concluzia este clara: in Marea Britanie se fura motociclete pe rupte!!

Cea mai proaspata lovitura in domeniu o reprezinta cea data de cativa temerari care au furat patru motociclete de curse apartinand echipei Tyco BMW, dar nu orice motociclete, ci unele pe care alearga sau au alergat campioni si vedete. Furtul a avut loc in Birmingham, unde a avut loc recent un salon moto international (NEC), dintr-un transportor special. Se pare ca au existat ceva martori care au relatat ca motocicletele au fost luate din camion si transbordate intr-un van Ford Transit.

Toate patru erau BMW S1000RR, insa una dintre acestea era cea pe care Ian Hutchinson a castigat NW200, Isle of Man TT si Ulster Grand Prix, terminand al doilea in British Superstock Championship; a doua era motocicleta Tyco BMW pe care a alergat Guy Martin, pe a treia si a patra alergase Christian Iddon in British Superbike si in Superstock test, respectiv. Lovitura grea pentru Philip Neill, seful echipei Tyco BMW, de fapt pentru intreaga echipa. Nu e vorba chiar de orice motociclete, ci iata, unele cvasi-emblematice.

Acum, desigur, s-ar putea specula ca e vorba de o lovitura comandata, caci nu furi o asemenea motocicleta sa o vinzi duminica in targ. Si pe de alta parte, nici genul de furt pentru piese. Sau chiar daca ar fi pentru piese, e greu de crezut ca, motociclist fiind, nu ti se rupe inima sa dezmembrezi niste frumuseti notorii. Sau poate nu ti se rupe, cine stie?

Pe de alta parte, ma gandeam in general, colectionarii au o mare vanitate, colectia nu se hraneste doar cu bani multi, ci si cu “like”-uri, cu admiratii din partea celorlalti, iar un asemenea furt e clar ca te limiteaza ca mare pasionat sa primesti multi vizitatori sa-ti laude si admire colectia.

Bine, probabil ca va fi o situatie foarte neobisnuita, caci deseori se intampla ca imaginatia sa fie inferioara realitatii.

O luam de la capat? Fixati motocicleta de un obiect solid….. oook, doar recititi postul de ieri. Si dati like pe Facebook.