Acasă > Stiri  >  French Riviera Motorcycle Film Festival

French Riviera Motorcycle Film Festival

2 minute
French Riviera Motorcycle Film Festival

Luna aceasta a avut loc prima editie French Riviera Motorcycle Film Festival

Il Mago Mancini, documentarul regizat de Jeffrey Zani, a castigat premiul pentru cel mai bun film de gen la Festivalul French Riviera Motorcycle Film desfasurat la Nice, capitala Coastei de Azur pe 2-4 martie. Este un film cu si despre cele mai competitive motociclete si riderii care le-au pilotat la cele mai importante raliuri ale lumii. In cadrul evenimentului s-au mai decernat Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj pentru productia americana Black Lightning si Premiul din partea publicului, acesta din urma acordat regizorului Simon Lee si peliculei sale Dream Racer.

Presedintele juriului a fost triplul campion mondial Freddie Spencer, o stea a campionatului mondial in anii optzeci, care a contribuit la prestigiul evenimentului organizat de Olivier Wagner in orasul francez.

Festivalul s-a nascut pentru a imbina cele doua mari pasiuni ale lui Olivier Wagner: motocicletele si cinematograful.

Filmul-documentar „Il Mago Mancini” este disponibil deja pe Netflix si a fost distribuit in Europa de compania engleza Duke Video – liderul segmentului home video dedicat motosportului. Pelicula ilustreaza povestea lui Guido Mancini, fostul pilot si tehnician de curse ramas pana acum intr-un con de umbra, in ciuda contributiei fundamentale in propulsarea unor campioni ca Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Loris Capirossi, Romani Fenati si Franco Morbidelli (apar toti in film), care in total au cumulat 14 titluri mondiale intre 1990-2017 la clasele 250, 500 si MotoGP.

Pe scurt, timp de 55 de minute veti calatori in trecut alaturi de Guido Mancini, surprins si in viata de zi cu zi si veti afla mai multe despre filosofia sa legata de competitiile moto.

„Magul Mancini” este al treilea lungmetraj dedicat universului motociclismului creat de Jeffrey Zani cu tematica desprinsa din realitatile raliurilor, dupa „Scuderia Filibusta”, realizat in 2012 impreuna cu Francesco Ceccoli, si dupa “Morbidelli”, regizat in 2014 alaturi de americanul Matthew Gonzales. Jeffrey Zani este si autorul cartilor Italian Circus, Cafe Racers, Avventura etc.

Parteneri oficiali ai Festivalului de Film French Riviera Motorcycle au fost, printre altii: Honda Werther, Yamaha, Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Nice Premium Motors BMW Motorrad Nice etc.

In imagini il aveti pe fondatorul festivalului, Olivier Wagner, in anii de tinerete  si in prezent