Acasă > Stiri  >  Fotografie subacvatica cu motociclete Norton, premiata

Fotografie subacvatica cu motociclete Norton, premiata

2 minute
Fotografie subacvatica cu motociclete Norton, premiata

Fanii impatimiti ai sporturilor pe doua roti vor sa fie la curent cu orice subiect legat de motociclete, chiar si despre modelele vintage ale secolului trecut. De aceasta data, in atentia noastra au intrat motocicletele provenind de la producatorul britanic Norton.

 

 

Fotograful Tobias Friedrich a capturat frumusetea inedita a comorilor pierdute de pe un vas in drum spre Egipt, scufundat in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial

Niedernhausen este un orasel din Germania unde traiesc in jur de 15 000 de locuitori, situat la doar 41 kilometri est de Frankfurt. Este, de asemenea, orasul natal al fotografului Tobias Friedrich, care a folosit o camera Canon EOS 5D Mark II pentru a surprinde imaginea panoramica a vehiculelor militare britanice din Al Doilea Razboi Mondial dinauntrul unei epave scufundate pe fundul Marii Rosii. Intitulata expresiv „Cycle War”, poza ilustreaza motocicletele Norton 16H incarcate in camioanele Fordson WOT 3 si este insufletita de prezenta numerosilor pestisori care inoata vioi.

Pentru aceasta fotografie, Friedrich a fost distins cu prestigiosul premiu Underwater Photographer of the Year 2018 – cel mai bun fotograf al lumii acvatice al anului.

„De cativa ani am avut aceasta imagine in minte, deoarece motocicletele de pe acest camion din SS Thistlegorm compun o imagine atat de splendida, insa care abia poate fi capturata de obiectiv, deoarece peretele este foarte aproape si restrictioneaza miscarile”, a spus Friedrich. „Ca urmare, a trebuit sa creez o imagine panoramica a aceleeasi scene pentru a capta intreaga punte de marfa, inclusiv sa folosesc cateva lumini pentru a conferi imaginii mai multa profunzime”.

Ambarcatiunea SS Thistlegorm a fost incarcata cu camioane militare pentru a transporta motociclete Norton. Echipamente militare, piese de aeronava, pusti si muniții au fost impachetate in timp ce nava a pornit din Glasgow, Scotia la 2 iunie 1941, cu destinatia Alexandria, Egipt. O pereche de bombardiere germane au aruncat doua bombe pe vas, aprinzand o parte din munitie trimitand nava la fundul marii, unde incarcatura a fost uitata si a capatat o patina apoasa.

Fotografia lui Friedrich s-a evidentiat din peste 5 000 de fotografii subacvatice introduse de fotografi din intreaga lume. Peter Rowlands, presedintele juriului, a adaugat: „Acesta este un cadru extraordinar care trebuie vazut de cat mai multa lume.”