Bicicleta electrica Fantic Passo Giau

FANTIC PASSO GIAU – bicicleta cu 0 emisii care isi ia numele de la Pasul Giau din Dolomiti, provincia italiana Belluno, unde inclinatia medie este de 9.4% si in unele locuri poate sa coboare abrupt pana la 14%. 922 m altitudine si 29 de curbe in ac de par care se intind pe 10 km. Un nume perfect pentru o bicicleta electrica de strada provenind de la un brand italian.

Fantic a utilizat in mare parte motoare Brose pentru dotarea bicicletelor din gamele sale, insa incepand cu modelul de fata, foloseste si motorul Fazua Evation. In acest caz, motor Fazua Midmount Evation 36 Volt, capabil sa dezvolte putere de 250 wați. Bateria 250-Wh litiu-ion se incarca 100% in decurs de 3.5 ore. Fantic Passo Giau poate atinge viteza maxima de 20 mph (cu asistenta).

Fantic a aparut in lumea vehiculelor pe doua roti in 1968 ca producator de motociclete usoare in 2 timpi. De atunci pana in prezent, compania a continuat sa produca motociclete, iar in ultimii ani a lansat si o linie de e-bike produsa in fabrica din Treviso. Passo Giau este made in Asia si livrat pentru asamblare in Italia. Bicicleta dispune de un cadru si furca traditionale din carbon diamant.

Producatorul a lansat si modelul Passo Giau WE, o bicicleta electrica de strada echipata cu cea mai noua tehnologie pentru E-Road. Setup-ul inovativ FSA K-Force WE asigura riderului o experienta de top in ceea ce priveste schimbarea vitezelor, plus performanta smart. Precizia inalta, viteza si raspunsul promt sunt caracteristici care se datoreaza dotarii cu tehnologia de transmisie ANT+. Iar componente precum ghidonul aerodinamic VISION METRON din carbon, saua Fizik VERSUS EVO si designul modern au ca rezultat o bicicleta electrica de referinta pe acest segment.

Puteti considera ca Passo Giau este o bicicleta de strada potrivita pentru oricine cauta un model cu abilitati de climbing sau pentru cineva care se antreneaza din greu in unele zile, dar doreste un ride mai lin in alte perioade. Sa nu uitam ca Fantic poate fi condusa ca o bicicleta normala, fara asistenta. Controller-ul este compact si pe ghidon exista un display cu 10 LED-uri mici, fiecare reprezentant 10% din baterie si cu un LED mai mare care indica statusul sistemului si iti arata daca este conectat la telefon prin Bluetooth. Este un lucru util daca te bazezi pe GPS pentru a ajunge la destinatie. Moduri de putere: White/No Support – motorul este oprit; Green/Breeze; Blue/River – pentru cele mai multe conditii de pilotare; Pink/Rocket.

Sentimentul la pilotarea unei biciclete Passo Giau se aseamana cu cel al pilotarii unui road bike non-asistat deoarece atat geometria, cat si specificatiile sunt „in pas” cu actualele trenduri ale modelelor fara asistenta. Cand urci in sa, greutatea motorului si a bateriei trec neobservate. Cand drumul se inclina sau cand vantul incepe sa sufle, Passo Giau prinde viata! In functie de nivelul de asistenta ales, motorul va raspunde la efort. Chiar daca petreci un timp mai mare in modul Green, tot ai parte de un antrenament solid.

In concluzie, Passo Giau este o alegere inspirata de bicicleta electrica pentru cei care calatoresc cu grupul de prieteni si care in general se lupta sa tina pasul la urcare. Asadar, in cazul in care cauti un e-bike care sa nu fie nici voluminos, nici suprasolicitat si care sa iti permita totusi un antrenament sportiv, Passo Giau reprezinta o optiune solida.