Acasă > Diverse > Stiri  >  E oficial, Guy Martin a refuzat sa prezinte emisiunea „Top Gear”

E oficial, Guy Martin a refuzat sa prezinte emisiunea „Top Gear”

4 minute
E oficial, Guy Martin a refuzat sa prezinte emisiunea „Top Gear”

Se pare ca omul de televiziune Chris Evans va trebui sa se orienteze catre alte personalitati cu care sa prezinte emisiunea de mare succes „Top Gear”, in conditiile in care Guy Martin a refuzat in cele din urma sa faca parte din echipa de prezentatori ai emisiunii. Decizia pare definitiva si irevocabila, iar Martin nu pare sa vorbeasca prostii, iar Chris Evans si BBC vor avea o toamna incarcata in demersul de a gasi o personalitate sau mai degraba, un personaj care sa mentina rating-ul emisiunii intact, macar.

ChrisEvansDj_large

Totul a inceput in luna martie a acestui an, cand cunoscutul si charismaticul prezentator al emisiunii „Top Gear”, Jeremy Clarkson, „uimitorul erou al politically incorrectness-ului”, cum a fost descris de Daily Mail, a rabufnit la adresa unui producator al emisiunii, sfarsind prin a-l agresa verbal si chiar fizic, iar BBC a refuzat sa-i prelungeasca contractul. Fireste, cu el a plecat si restul de co-prezentatori, Jay May si Richard Hammond, ambii la fel de adulati de fani si telespectatori, dar la fel de non-conformisti ca Jeremy.

jeremy-clarkson_3090507k

Fireste, decizia de concediere a lui Clarkson (sau neprelungire de contract, daca vrem sa fim diplomati) a avut un ecou negativ teribil in randul milioanelor de fani ai emisiunii din intreaga lume, de aceea BBC a trebuit sa scoata din maneca rapid o echipa de prezentatori cu sarm si umor, pentru a compensa pierderea celor trei. A fost adus controversatul si deopotriva, incantatorul om de televiziune Chris Evans si de aici a inceput „vanarea” lui Guy Martin, pilotul, mecanicul si in egala masura avidul de aventuri extreme britanic, foarte iubit de catre englezi. Iar prin vara, stirile navaleau cu repeziciune, ca o intelegere a fost semnata, ca un pre-contract a fost semnat si toata lumea astepta cu interes si curiozitate inceperea sezonului.

TG1

Numai ca iata, webzine-ul Commercial Motor.com a detonat bomba: Guy Martin a declinat oficial si definitiv oferta BBC de (co-)prezentare a emisiunii „Top Gear”, motivand ca el are deja un job, pe care-l iubeste si cariera de televiziune l-ar stanjeni in acest job. Sigur, pare o gluma, ba chiar una ciudata, dar Martin a sustinut ca un astfel de post i-ar schimba viata intr-un mod pe care nu-l doreste.

Ocupatia de baza a lui Martin este de mecanic de camioane in cadrul unei companii britanice, ca specialist Scania, insa viata lui e foarte plina, avand o cariera alternativa de pilot de motociclism in diferite categorii, participand la o serie de competitii, pilot de incercari, dar avand la activ si o serie de emisiuni si documentare de televiziune (BBC si Channel 4 TV) din domeniul moto si ingineriei auto-moto. Ba chiar este cunoscut si ca scriitor, luand in considerare cartile autobiografice in care si-a prezentat diferite momente interesante din viata.

guy-martin

Intr-adevar, in declaratiile exclusive facute Commercial Motor.com a recunoscut ca nu e strain de munca in televiziune, insa nu se compara documentarele in care repara o barca sau diferite chestii, ori apare in cateva incercari de a stabili diferite recorduri pe doua roti, cu o munca sustinuta in cadrul unei emisiuni periodice si care-i va rapi mult timp si de aceea considera ca l-ar indeparta de ceea ce ii place sa faca sau chiar ii va schimba stilul de viata.

„Da, as putea castiga o multime de bani, insa si acum castig suficient pentru a-mi permite pilotarea de motociclete”, a declarat Martin. „Nu-mi doresc o viata de rock-star, conduc o duba Ford si un Volvo estate si chiar daca nu pare, facturile de reparatii sunt destul de mari” a completat el.

guy-martin-004

Cu siguranta, decizia lui Martin va dezamagi o multime de fani de-ai sai si de-ai emisiunii, insa pe fond, are dreptate. Pe langa faptul ca isi iubeste meseria de mecanic de camioane, are o gramada de treaba cand vine vorba de hobby-ul sau: motocicletele. Si dupa cum a demonstrat cu numeroase prilejuri, este o fire aventuroasa si temerara, incercand mereu sa-si depaseasca limitele si sa doboare recordurile. Munca in televiziune presupune o ingradire a libertatii de care acest om de actiune are atata nevoie si chiar daca emisiunea ar fi reusit sa aiba succesul din era Clarkson-Hammond-May, ar fi insemnat un Martin nenatural si departe de ceea ce reprezinta el acum.