Acasă > Diverse > Stiri  >  Detalii amuzante despre furtul modelului Victory TT Brammo, de acum o luna

Detalii amuzante despre furtul modelului Victory TT Brammo, de acum o luna

4 minute
Detalii amuzante despre furtul modelului Victory TT Brammo, de acum o luna

In urma cu o luna, un model de motocicleta electrica Victory TT, mai exact acel model cu care Lee Johnston a participat si obtinut locul trei in cursa TT Zero din cadrul Isle of Man, dedicata motocicletelor electrice, a fost furat chiar din fata sediului Brammo din Talent, Oregano, Statele Unite ale Americii.

Modelul, care a facut ceva valva inaintea competitiei din Isle of Man, atat deoarece Victory s-a orientat intr-un mod surprinzator spre modele superbike, cat si ca a folosit un sasiu modificat de motocicleta Victory, cu un motor electric Brammo Empulse, a fost gasit relativ rapid dupa disparitie, nu in cea mai buna stare, cu carenajul afectat si roata din spate demontata.

Victory-Racing-Isle-of-Man-TT-Tony-Goldsmith-1258

Doi suspecti au fost arestati in legatura cu furtul, in conditiile in care Victory TT a fost descoperita in casa unuia dintre ei, iar in acest moment se afla judecati in libertate, dupa ce au platit cautiunea stabilita la 25.000 dolari. Lasand mai departe justitia sa isi faca datoria si sa stabileasca toate imprejurarile ciudatului furt, merita sa ne oprim putin asupra unor aspecte amuzante ale povestii.

In mod normal (daca ne putem exprima astfel), furtul unui model notoriu are loc la comanda, in spatele unei asemenea infractiuni aflandu-se de cele mai multe ori vreun colectionar putin “lovit”. Pe de alta parte, motocicletele se fura, asta e realitatea. Iar daca detii un model mai deosebit, inconjurat eventual de o oarecare notorietate, nu e cel mai intelept sa-l tii expus fara paza si minime conditii de securitate. Chiar daca gandesti ca notorietatea e cea mai buna paza, gresesti.

Inapoi la motocicleta Victory TT, aceasta a fost gasita cu carenajul spart cu zgarieturi si uzuri pregnante pe anvelopa din fata. La momentul gasirii motocicletei in acest hal, in casa unuia dintre suspecti, o serie de scenarii au aparut, multe dintre ele vizand furtul in mare graba si accidentarea in cursul disparitiei de la locul faptei. Numai ca o descoperire halucinanta in acea casa avea sa schimbe datele. Si pe undeva si starea de spirit a anchetatorilor.

Victory-TT-electric-race-bike-Brammo-02

In incaperea in care a fost descoperita motocicleta, a fost gasita o mare gaura in perete, care comunica cu o alta incapere. La modul la care arata carenajul modelului Victory TT, de fapt trebuie reformulat: “o gaura nu foarte mare”. Caci adevarul trist-amuzant a fost ca faptasii au vrut sa demonteze motocicleta in interiorul casei, iar pentru ca accesul in incaperea in care urmau operatiunile de demontare nu era suficient de larg, acestia au ales sa faca o gaura in perete.

Ne putem imagina o scena de desene animate sau filme de comedie proaste, in care cei doi au incercat sa introduca motocicleta intr-o incapere mai mare, aceasta nu a avut loc pe usa, drept urmare au decis sa faca un orificiu intr-unul dintre pereti. Numai ca nici acesta nu a fost suficient sa strecoare motocicleta prin gips-carton, cauzandu-i acesteia diverse stricaciuni. Si cearta care a urmat, mai mult ca sigur… sa nu omitem schimburile de cuvinte dintre cei doi, care au vrut o motocicleta intreaga si dincolo au avut parte de una sifonata bine.

Victory-TT-electric-race-bike-Brammo-02

Nu e foarte clar daca cei doi “priceputi” au intentionat sa comercializeze din capul locului motocicleta pe parti sau a fost vorba de o decizie pe care s-au vazut nevoiti s-o ia dupa isprava, cert este ca anchetatorii au descoperit la fata locului roata din spate demontata si posibil gata de vanzare. Probabil ca in cursul procesului se vor lamuri toate detaliile, proabil ca vor mai aparea si alte aspecte amuzante care vor fi departe de a-i califica pe cei doi in postura de “hotul anului”, vom vedea.

Pana atunci, un sfat parca merita formulat: tineti-va departe de droguri!