Acasă > Stiri ATVROM  >  Cupa Presei Linhai 2009 – Cum a fost..

Cupa Presei Linhai 2009 – Cum a fost..

4 minute
Cupa Presei Linhai 2009 –  Cum a fost..

Circuitul de motocross de la Ciolpani a fost neincapator!

Sambata 5 Septembrie 2009 s-a desfasurat pe Circuitul de Motocross de la Ciolpani Editia a-II-a a Cupei Presei Linhai 2009!

A fost o zi torida, plina de surprize, care a pus la incercare experienta organizatorilor si rabdarea concurentilor. Totul a inceput sambata in jurul orelor 11.00 cand dupa confirmarea participarii si primirea numerelor de concurs, concurentii au fost invitati la o sesiune de antrenament in cadrul careia au putut sa se familiarizeze cu traseul pregatit pentru ei.

Ca si la prima editie, au fost 64 de concurenti inscrisi, numai ca o parte din ei nu au mai putut ajunge la circuit din motive obiective, asa ca am fost nevoiti sa nu tinem cont de soarele arzator sau de faptul ca unele grupe de participare nu au fost complete si am inceput concursul propriu-zis in jurul orelor 12.30.

O surpriza pentru noi organizatorii a fost faptul ca spre deosebire de prima editie, in acest an am avut inscrise la startul competitiei nu mai putin de 14 fete fata de numai 3 la prima editie, lucru care ne demonstreaza, inca odata, ca acest sport capata noi adepti si ne face sa speram ca la editia a-III-a numarul fetelor va fi egal cu cel al baietilor inscrisi in competitie.

Dupa o lupta apriga si foarte multe clinciuri sportive pe traseu, din cele 16 grupe trase initial la sorti s-au calificat mai departe 32 de concurenti, care dupa o scurta pauza au trebuit sa se lupte cu sutimile de secunda ale cronometrului.

Daca in prima parte a concursului, in grupe a contat cine trece primul linia de sosire, dintre cei doi concurenti aflati in lupta pe doua trasee paralele identice, in cea de a doua parte organizatorii au hotarat ca toti concurentii sa lupte pe acelasi traseu urmand ca cel care stabileste un timp mai bun sa se califice mai departe.

Lupta a fost foarte stransa, iar sutimile de secunda au facut diferenta intre cei care s-au calificat mai departe si cei care din pacate au ramas doar spectatori.

Dupa aceasta serie sau calificat 16 concurenti si imediat s-a trecut la departajarea lor. Fiind vorba de semifinala concursului si spectatorii au devenit mai energici si si-au incurajat si mai tare favoritii.

In semifinala, au existat diferente de o sutime de secunda intre cei calificati in finala si cei pentru care providenta a hotarat sa ii scoata din competitie.

Asadar dupa o lupta foarte lunga plina de suspans si de noroiul de pe traseu, s-au calificat in finala reprezentantii urmatoarelor publicatii media:  Tabu, Fishing&Hunting, MTV, Scooter Fun, 4Tuning.ro, Pro Cinema TV, Playboy si 4Tuning Magazin.

Pentru ca in finala au ajuns cei mai buni dintre cei buni, aceasta sa desfasurat pe 80% din circuitul mare de motocross, iar traseul de aceasta data a inclus o varietate larga de obstacole, sicane si  jump-uri care i-au pus intr-o dificultate si mai mare pe cei opt finalisti.

Dupa doua ture de recunoastere a traseului, fiecare din concurentii ajunsi in finala a avut o sansa sa isi demonstreze valoare pe traseu, contra coronometru. Dovada faptului ca toti concurentii, chiar daca erau amatori, sunt foarte talentati, este diferenta de numai cateva secunde dintre castigatorul marelui premiu si concurentul care sa clasat pe locul 8.

Iata cum a aratat clasamentul finalei:

Locul 8: Nr. 32 – 4Tuning Magazin – 2’27’’03 ;
Locul 7: Nr. 22 – ProCinema TV – 2’05’’82 ;
Locul 6: Nr. 51 – Scooter Fun – 2’00’’78 ;
Locul 5: Nr. 35 – MTV – 1’58’’96 ;
Locul 4: Nr. 24 – Tabu – 1’58’’50 ;
Locul 3: Nr. 13 – Fishing & Hunting – 1’57’’37 ;
Locul 2: Nr. 19 – Playboy – 1’56’’97 ;
Locul 1: Nr. 28 – 4Tuning.ro – 1’55’’50 .

Participanti