Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Noul CF Moto Z10 domina Raliul Zapezii 2020

Noul CF Moto Z10 domina Raliul Zapezii 2020

3 minute
Noul CF Moto Z10 domina Raliul Zapezii 2020
Raliul zapezii 2020 este deja un eveniment de offroad  consacrat, desfasurat in frumosul Maramures. Masini, ATV-uri, motociclete si SSV-uri au luat ca si-n alti ani startul acestei curse pe zapada.
La editia aniversara de zece ani a RZC (17-19 ianuarie), categoria SSV au concurat unele din cele mai puternice side-by-side-uri de pe piata, nume cu care pasionatii sportului sunt familiarizati: noul 2020 Can-Am X3 Turbo RC, CF Moto Z10, Yamaha YXZ si un Suzuki Jimny modificat… Cursa s-a desfasurat pe DJ 109F, pe drumul care leaga Cavnicul de Targu Lapus si care este inchis circulatiei rutiere pe timp de iarna, un cadru perfect pentru o competitie sportiva pe zapada.
Desi noul Z10 al celor de la CF MOTO nu are nici jumatate din caii putere ai noului Maverick Turbo RC si practic a avut cei mai putini cai putere din clasa SSV, a dominat toate cele 4 etape. Rezultatul este cu atat mai surprinzator cu cat modelul Z10 din competitie este o varianta demo, iar varianta finala de productie in masa urmeaza sa iasa, cu multe alte imbunatatiri fata de unitatea din competitie, doar peste 2-3 luni.
Prima zi a competitiei a fost dedicata verificarilor tehnice si administrative, a avut loc recunoasterea traseului si startul probei de noapte, Super Speciala, a doua zi s-au desfasurat probele 1 si 2, iar duminica a avut loc proba finala si ceremonia de premiere.
Cu toate ca a castigat 4 probe din 4, pilotul Daniel Ticos, cu agilul Z10, s-a clasat in ierarhia finala doar pe locul II, fiind intrecut de un SSV Yamaha cu cuie si de un Can-Am Maverick X3 Turbo, ambele pe locul I, datorita unei penalitati de 20 secunde primite pentru faptul ca nu a avut copilot.
Ciudat este faptul ca la start pilotului nu i s-a spus ca va primi penalitate daca nu are copilot, iar la inscriere s-a specificat ca nu este obligatoriu copilot. Este un dezavantaj sa nu ai copilot si nu un avantaj, deoarece fara copilot este mai greu de navigat. In plus penalitatea a fost data dupa 2 zile de cursa pentru prima zi, schimbandu-se regulile jocului in timpul jocului.
Pilotul CF Moto, Daniel Ticos, a avut parte de o provocare majora pe traseu si in editia precedenta, cand a reusit sa se impuna in fata a sase Can-Am.
Legat de noul Z10 din sezonul 2020, pe care Daniel Ticos l-a condus prima data in ziua competitiei, nemaiavand ocazia pana atunci sa conduca acest model, pilotul a fost placut surprins de modificarile majore aduse fata de modelul anterior. In comparatie cu modelul precedent, puterea este foarte bine gestionata, alaturi de partea de suspensie. Pe langa asta, frana de motor este foarte placuta, fapt ce se reflecta printr-un comportament bun la manevrele agresive de franare in curba. De asemenea, vibratii reduse. Farurile cu LED asigura o buna vizibilitate pe timp de noapte. Vis-a-vis comunicarea rider-vehicul, Z10 vine inzestrat cu un bord usor de utilizat, iar in modul Sport display-ul are o grafica mai agresiva.
Pe scurt, acest SSV CF Moto este pregatit sa faca fata concurentei 2020. La Raliul Zapezii din Cavnic, performanta modelului a reiesit mai ales din modul cum s-a comportat in situatii limita, cum ar fi la virajele pe gheata, deoarece traseul nu a exclus pe unele portiuni riscul de cadere in rapa. In concluzie, Z10 este un partener de off road care are sanse reale de izbanda in confruntarea cu toate modelele din categorii superioare de pret.
 Ramaneti cu noi pentru multe surprize din sezonul competitional 2020.