Acasă > Stiri  >  S-a dat startul Campionatului Aquabike

S-a dat startul Campionatului Aquabike

3 minute
S-a dat startul Campionatului Aquabike

 

La Gallipolli se desfasoara prima runda din Campionatul Mondial Aquabike 2018 organizat sub egida UIM-ABP.

Campionii de renume international Yousef Al Abdulrazzaq, Quinten Bossche si Emma-Nellie Ortendahl se pregatesc sa isi apere titlul. La Marele Premiu al Italiei concureaza 75 de rideri de skijeturi reprezentand 29 de tari (Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, Danemarca, Estonia, Franta, Emiratele Arabe, Argentina, Norvegia etc.). Acestia au ca partenere de curse cele mai performante ambarcatiuni tip skijet de la Sea-Doo, Yamaha, skijeturi Kawasaki etc.

 

 

Al Abdulrazzaq, Bossche si Ortendahl sunt in fruntea listei si au venit pregatiti pentru o noua provocare in clasele Runabout GP1 si Ski GP1.

Pana la actuala editie Aquabike, a cincea in care participa, pilotul din Kuweit a adaugat in palmares 10 Mari Premii in cursele cu skijeturi si 18 victorii Motos. Ca rivali redutabili, suedezul Lars Akerblom si britanicul James Bushell spera sa il detroneze de aceasta data pe campionul en-titre, ambii reusind acest lucru cu alte ocazii.

La clasa Ski GP1, atentia fanilor se indreapta spre Kevin Reiterer si Quinten Bossche, castigatorii podiumului in 2015, respectiv 2017.

 

Kylie Ellmers, stanga
Emma-Nellie Ortendahl, mijloc

Kylie Ellmers din Noua Zeelanda spera sa continue in aceeasi forma excelenta sezonul UIM-ABP Aquabike 2018. Ea detine deja o colectie impresionanta de victorii, cu trei podiumuri si numeroase premii de-a lungul carierei de pilot profesionist de skijeturi.

Intr-un interviu mai vechi acordat revistei americane de profil „Pro Rider”, Ellmers mentiona ca a fost de timpuriu atrasa de sporturi nautice, indreptandu-se spre competitiile cu jet ski-uri dupa ce initial a fost intr-o echipa de soccer (fotbal american), iar preferinta pentru extrem si senzatia de adrenalina probabil o mosteneste din partea tatalui, fost pilot de raliuri cu masini. Ellmers concureaza pentru producatorul canadian BRP la bordul modelelor de skijeturi Sea-Doo.

 

 

In varsta de 44 de ani, australianca concureaza la clasa SKI LADIES GP1. Printre ultimele sale victorii, se numara trofeul cucerit in runda 6 a seriilor New South Wales alaturi de echipa Sea-Doo.

 

 

Tanara Emma-Nellie Ortendahl (19 ani) e in cursa pentru un alt titlu hat-trick si are ca obiectiv sa depaseasca recordul lui Julie Bulteau (de trei ori consecutiv campioana a lumii la cursele cu skijeturi) si sa egaleze recordul italiencei Elisa Sabatino (4 titluri mondiale).

 

 

In competitia cu jet skiuri destinata femeilor, atentia publicului se indreapta si asupra campioanei europene de anul trecut, suedeza Jonna Borgstrom care s-a refacut complet si are unda verde de la medici pentru a concura din nou. La prima participare in serii, Mollie Fearn din Marea Britanie si Jasmiin Ypraus, Estonia vor incerca sa se afirme si sa castige experienta.

 

Jonna Borgstrom

 

La categoria Freestyle, castigatorul ultimelor sase runde de incalzire si a doua Grand Prix-uri in 2017, Rashed Al Mulla, se confrunta in special cu pretendentii din Italia Roberto Mariani (nr. 1) si Alberto Camerlengo, dar si cu portughezul Paolo Nunes si rusul Alexander Kuramshim.