Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  ATV-ul, la ferma

ATV-ul, la ferma

3 minute
ATV-ul, la ferma

ATV-ul ca vehicul utilitar in gospodarie

Daca esti familiarizat cu lumea vehiculelor de teren folosite in scop utilitar, probabil stii ca ATV-urile sunt mai usoare si mai manevrabile decat majoritatea tractoarelor. Totusi, nu orice model de ATV se ridica exigentelor atunci cand vine vorba de a duce la bun sfarsit diverse sarcini. Trebuie sa cantaresti bine alegerea!

In functie de necesitati, ia in calcul urmatoarele: greutatea vehiculului, puterea si caracteristicile sale si, nu in ultimul rand, accesoriile disponibile.

Daca ai de gand sa folosesti ATV-ul pentru treburi in preajma gospodariei si pentru gradinarit, arunca un ochi la gama de accesorii ATV pentru gradina! Vei gasi de la kituri pentru intretinere culturi sau imprastiere substante, pana la tocatoare profesionale (pentru taiat iarba, buruienile si alte tipuri de vegetatie de pe gazoane, drumuri publice sau proprietati) ce pot fi folosite in scop personal, precum si in aplicatii de scara mai mare.

IMPORTANT de retinut: Quad-urile cu motoare pe racire cu aer nu sunt proiectate sa opereze la viteze mici pentru perioade lungi. Asadar, ia in considerare un cooler pe ulei extern daca iti propui sa duci la capat sarcini care solicita putere intensiva, cum ar fi sa ari gradina. De asemenea, expertii sustin ca un ATV cu schimbator de viteze este mai favorabil decat unul cu transmisie pe lant daca urmeaza sa il supui sarcinilor in cadrul fermei. De retinut si ca orice aplicatie care presupune incarcaturi grele necesita macar un motor 400cc.

Taierea lemnelor si curatarea traseelor. Daca ai nevoie de lemne pentru foc sau doar vrei sa indepartezi busteni pentru a asigura accesul pe traseu, trebuie ca vehiculul tau de teren sa fie echipat pentru taierea si transportarea lemnului. O remorca pentru ATV este un must-have pentru orice fermier, chiar si pe distante scurte. Spre deosebire de camioane sau de tractoare, ATV-urile sunt capabile sa ajunga in cele mai greu de accesat zone off road.

Deszapezire. Pentru cei care locuiesc in locuri unde iarna cad zapezi abundente, lama de zapada pentru ATV este accesoriul care face diferenta. Exista o varietate de modele, cu la,a dreapta si cu lama in V. Achizitioneaza una cu troliu electric daca ATV-ul tau nu detine un sistem pentru manipularea lamei. O sararita pentru ATV poate fi o optiune la fel de inspirata.

Pregatirea gradinii. In scopul pregatirii gradinii sunt disponibile numeroase accesorii pentru ATV. Plugurile sunt utile, insa vor pune la test sistemul de racire si transmisia vehiculului. Cele cu tractiune din spate sunt mai „blande” cu motorul ATV-ului. Daca montezi discuri, asigura-te ca ai si anvelope cu garda la sol mai inalta. Activitatile de pregatire a gradinii impun ca vehiculul sa ruleze la viteze joase pentru durate lungi, ceea ce poate conduce la supraincalzirea motorului. In continuare, cei care au ca hobby gradinaritul se pot orienta catre o grapa si atasamente pentru cultivator.

Taierea, greblarea, balotarea si transportul fanului. Cu accesoriile adecvate, poti bifa pe lista de aptitudini a ATV-ului din curte si recolta de fan.

Transportul de moloz, deseuri. Trebuie sa recunosti ca indiferent de marimea fermei tale sau de cat de curata si organizata este, pe alocuri vor aparea acumulari de crengi cazute, echipamente si materiale uzate de multi ani. Trailer-ele si incarcatoarele frontale isi vor dovedi utilitatea cand vrei sa scapi de gunoiul adunat.