Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Editie limitata Aprilia Tuono V4 1100 Factory Summit Attack

Editie limitata Aprilia Tuono V4 1100 Factory Summit Attack

2 minute
Editie limitata Aprilia Tuono V4 1100 Factory Summit Attack

Motocicleta Aprilia Tuono V4 1100 Factory a concurat pe 30 iunie la „Race to the Clouds”, o competitie de motociclism unica in SUA si care pune la grea incercare atat pilotii cat si vehiculele, conditiile de vreme la altitudine mare nefiind stabile. Pentru a incununa victoria obtinuta la Pikes Peak, brandul italian a creat o editie limitata pentru Tuono V4 1100 Factory.

Raliul Pikes Peak International Hill Climb, aflat la a 97-a editie anuala, s-a tinut in Colorado Springs, SUA si a dat ocazia motocicletei Aprilia Tuono Factory sa se impuna pe circuit cu cel mai rapid timp la categoria din care face parte.

Riderul Rennie Scaysbrook a ajuns la linia de finish obtinand cel mai bun timp 09:44:963 si surclasand recordul lui Chris Fillmore de 09:49:625. Pilotul a confirmat capacitatile platformei Aprilia V4 pe segmentul de naked sportbike si a mentionat ca pe parcursul intregii curse agila Aprilia a fost la inaltime.

Motocicleta Aprilia Tuono V4 1100 dispune de tehnologie avansata: sistemul sofisticat de management electronic include pachetul complet – APRC, ABS, pit limiter, cruise control. Motorizarea 175 hp 65° V4 ofera performante greu de egalat. De-a lungul vremii, Aprilia Tuono a castigat statusul de una dintre cele mai eficiente motociclete din lume si partener pentru senzatii extreme.

In onoarea proiectului Pikes Peak, constructorul de motociclete Aprilia a lansat in iulie 2019 editia limitata „Summit Attack” ca versiune a modelului Tuono. Motocicleta in varianta Summit Attack cunoaste doar 25 de unitati, rezervate exclusiv pietei din Statele Unite.

Noua Aprilia Tuono V4 100 Factory detine cel mai avansat sistem de suspensii din industrie, cu amortizoare Öhlins si poate fi condusa atat pe strada cat si pe circuit.

Modelul naked Tuono, considerat best-of in clasa sa in Statele Unite, ofera performante inspirate de motocicleta de curse RSV4.