Acasă > Diverse > Stiri  >  Aplicatia AjutoMoto,creata special pentru motociclisti in caz de accident

Aplicatia AjutoMoto,creata special pentru motociclisti in caz de accident

2 minute
Aplicatia AjutoMoto,creata special pentru motociclisti in caz de accident

Datorita aplicatiei AjutoMoto,veti putea depista eventualele accidente si va anunta persoanele apropiate si motociclistii din jur,pentru a va veni in ajutor.

Aplicatia foloseste senzorii telefonului si isi da seama daca ai suferit un accident si alerteaza in mod automat alti motociclisti care au deja aplicatia instalata pe o raza de 50 km de la locul producerii accidentului.

Pe langa faptul,ca informatiile se pot distribui prin whatsapp,e-mail sau sms,exista si un forum unde puteti scrie ca a-ti ramas de exemplu fara benzina si le puteti cere ajutorul celorlalti motociclisti de prin zona.

ajuto moto aplicatia

De asemenea,AjutoMoto ofera un ghid de prim ajutor,pasii de urmat in cazul unui accident,cat si numerele de urgenta.

Bineinteles,aplicatia a fost dezvoltata de un motociclist,Alex Statie si care declara:

„Cochetam demult cu ideea de a crea o aplicatie. Proiectul a durat cam 3 luni cu totul, am lucrat la el în timpul liber, pe langa job. Ideea mi-a venit pentru ca mergeam de multe ori singur, apoi am incercat sa integrez o rezolvare la toate problemele de care stiu ca s-au lovit motociclistii si nu numai in ultima perioada (afisarea coordonatelor gps, conflicte în trafic, imposibilitatea de a reactiona dupa un accident). Au fost cazuri reale de care m-am legat și pentru care am gandit solutia asta“.

„Am pus accent pe o utilizare cat mai simpla si in conditii de stres. Am incercat sa ma pun in pielea cuiva care trece printr-un accident si sa o fac cat mai usor de folosit. In plus, m-am gandit in ce moment si de unde ar dori sa primeasca ajutor, dar si ce l-ar calma in acele momente“, mai spune Alex.
Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si pe viitor se lucreaza si pentru versiunea IOS.