Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  3 criterii la cumpararea de anvelope pentru ATV

3 criterii la cumpararea de anvelope pentru ATV

2 minute
3 criterii la cumpararea de anvelope pentru ATV

Care sunt cei 3 factori esentiali la cumpararea cauciucurilor pentru ATV-ul tau?

Cand va veni timpul sa schimbi anvelopele pentru ATV-ul sau SxS-ul tau, probabil ca va fi o mica provocare sa optezi pentru un set nou. In primul rand, anvelopele trebuie sa corespunda cerintelor, iar tipul de anvelope cu care vehiculul vine echipat influenteaza functionabilitatea si manevrabilitatatea pe diferite tipuri de teren. Poti gasi cu usurinta informatii despre anvelopele potrivite pentru modelul tau de ATV / side-by-side din manualul utilizatorului.

Care sunt cele mai populare anvelope pentru ATV /  SxS? Kenda, Maxxis, CST, ITP,  SUN-F, Can-Am etc. 

Care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa cumperi un nou set de anvelope:

  1. GreutatePonderea fiecarei anvelope va adauga la greutatea totala a ATV-ului. Anvelopele mai grele vor pune o sarcina suplimentara pe motor si pe componentele sale. Asigura-te ca alegi un model de cauciucuri care poate fi pus in miscare cu usurinta de transmisie si motor. Motoarele puternice, precum cele de 499cc sau mai mari, nu intampina dificultati cu anvelopele aftermarket mai grele. Insa, la motoarele mai mici este recomandat sa mergi pe greutatea indicata in ghidul / manualul de utilizator.
  2. Dimensiuni. Dimensiunile tipice pentru ATV sunt intre 24 – 26 inch inaltime si pentru jante 12-inch. Majoritatea ATV-urilor pot suporta una-doua marimi mai mari fata de dimensiunile standard. In cazul in care vrei anvelope mai mari, va trebui ridicata suspensia. Daca vei tine cont de dimensiunile standard ale anvelopelor cu care a venit echipat vehiculul tau 4×4 off road, cu vei avea probleme cu transmisia si cu directia. 
  3. Design-ul anvelopei. Profilul si pattern-ul crampoanelor joaca un rol important, pentru ca anvelopele trebuie sa se adapteze mediului intalnit. In off road vei intampina numeroase obstacole naturale, busteni si pietris, nisip, zone mlastinoase sau cu stanci etc. Anvelopele all terrain sunt populare deoarece ofera un grad sporit de flexibilitate. Cauciucurile specializate, cum ar fi cele pentru noroi abundent sunt utile daca frecvent participi la intreceri prin noroi sau daca intreprinzi zilnic sarcini utilitare in zone mlastinoase. Caucicurile destinate oricarui tip de teren sunt o alegere inspirata. Astfel, ATV-ul va fi pregatit pentru orice provocare de pe traseu.