Acasă > Stiri  >  A 3-a editie BRP Design Competition

A 3-a editie BRP Design Competition

2 minute
A 3-a editie BRP Design Competition

Pe 18 ianuarie 2018 a avut loc la Rovaniemi, in Finlanda, cea de-a treia editie a concursului de design BRP organizat in parteneriat cu Universitatea din Laponia si Institutul de Design Umeå din Suedia. In fabrica din Rovaniemi sunt produse si modelele de snowmobile BRP Lynx.

Cu acest prilej, douazeci si sase de studenti care urmeaza cursurile la cele doua universitati de prestigiu, au fost motivati sa dea frau liber imaginatiei si spiritului de inovatie, tematica concursului fiind crearea unui vehicul electric de mobilitate pentru anul 2025. Cerintele principale au fost ca acest vehicul pentru o singura persoana sa serveasca drept un mijloc de transport viabil in orice anotimp in tarile nordice, sa fie usor si atractiv.

„Designul de ultima ora si solutionarea problemelor contemporane reprezinta un semn distinctiv al succesului BRP la nivel mondial „, a subliniat Denys Lapointe, vicepresedinte senior al departamentului de design si inovatie.

„Prin urmare, suntem deosebit de mandri de aceasta competitie care solicita designerilor de maine sa imagineze solutii inteligente si practice de mobilitate pentru viitor”.

Un juriu compus din experti va selecta castigatorul, care va fi anuntat pe 28 martie in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura in Rovaniemi, Finlanda. Locul 1 va primi un premiu de 2500 de euro si un stagiu (internship) de patru luni platit la Centrul de Design si Inovatie al BRP din Valcourt, Canada, pentru a lucra alaturi de designeri din mai multe tari.