Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2021 APRILIA TUONO V4 X

2021 APRILIA TUONO V4 X

2 minute
2021 APRILIA TUONO V4 X

Aprilia a dezvaluit motocicleta Tuono V4 X, o editie limitata track-only disponibila in doar 10 unitati.

Dupa succesul obtinut de supersportul Aprilia RSV4 X, constructorul italian prezinta o versiune unica a lui Tuono V4, modelul hypernaked prin excelenta. Aprilia Racing, cea mai avansata platforma a grupului Piaggio de dezvoltare a tehnologiilor moto, a castigat pana acum 54 de titluri mondiale, dintre care sapte in campionatul Superbike, cu ajutorul motorizarii V4. De la aparitia sa in 2011, Tuono V4 a fost catalogat cel mai bun hypernaked creat pentru circuit. Asadar, varianta speciala proaspat dezvaluita promite performanta fara egal.

Caroseria este din carbon, cu grafica dedicata „Bol d’Or”, inspirata de Aprilia RSV 1000 R Factory care a participat in 2006 la raliul de anduranta francez. Rezervorul are aceeasi forma ca originalul, dar este mai usor, iar sistemul electric a fost simplificat. Puterea maxima este de 221 CP.

Aceasta motocicleta Aprilia beneficiaza de sistem de esapament Akrapovič, iar modurile de putere ajuta la controlul tractiunii si la franare. Displayul TFT a fost creat special pentru utilizarea pe circuit si are integrat un senzor GPS onboard. Suspensia electronica semi-activa Öhlins Smart EC 2.0 ofera rezultate notabile in combinatie cu sasiul din aluminiu.

Iata ce spune Aleix Espargaró de la Aprilia Racing Team Gresini despre Tuono V4 X, dupa ce a pilotat-o la Red Bull Ring: „Tuono V4 X este din alta lume. Nu am mai testat nicio motocicleta cu ghidon inalt pe circuit, si am fost surprins de sentimentul de stabilitate. Motorizarea este de top, iar pozitia de riding si sistemele electronice o fac distractiv de pilotat”.
Riderul de test al Aprilia Racing, Lorenzo Savadori a spus despre Tuono V4 X ca este cea mai „distractiva motocicleta” pe care a pilotat-o. In opinia sa, „combinatia de confort si performanta este unica”, modelul naked oferind manevrabilitate usoara nu doar pentru experti, ci si pentru incepatori.