Acasă > Stiri  >  2016 Can-Am Renegade 570 si 570 X xc in promotie la ATVROM

2016 Can-Am Renegade 570 si 570 X xc in promotie la ATVROM

6 minute
2016 Can-Am Renegade 570 si 570 X xc in promotie la ATVROM

Dupa doi ani de cercetare, proiectare si dezvoltare, Can-Am BRP a revolutionat aproape integral lineup-ul sau 2016 de vehicule ATV si side-by-side, in privinta motorului, a sasiului, a diverselor dotari si si-a consolidat, cu alte cuvinte, pozitia sa de lider in industria powersports. Gama Renegade a beneficiat, in acest context, de modificari importante, specialistii si inginerii de la Can-Am BRP schimband toate cele trei variante de motorizare, dar au si echipat modelele cu echipamente de top. Ne vom referi acum la modelul cel mai mic din gama Renegade, adica 2016 Can-Am Renegade 570, in versiunea sa standard, precum si in versiunea imbunatatita 2016 Can-Am Renegade 570 X XC.

Noul motor SOHC in opt valve 48 HP Rotax 570, racit cu lichid, a luat locul motorului de 500cc din versiunile anterioare, intentia celor de la Can-Am BRP fiind mai mult decat clara, adica dominatia in segmentul 500-600cc prin cresterea capacitatii cilindrice, tradusa printr-un plus de putere de 2 cp si un cuplu maxim mai mare cu 9%. Pistoanele au fost marite, cursa acestora a fost lungita – sursa unui cuplu mai puternic – plus o conectare mai stransa a axului, toate acestea au dus la marirea puterii si instalarea in fruntea clasei de ATV-uri 500-600cc. EFI – Electronic Fuel Injection contribuie major la furnizarea performantei optime a motorului in fiecare moment, indiferent daca ATV-ul da o mana de ajutor in munci sau se afla in plina aventura off-road.

Transmisa continua variabila sau CVT (Continuously Variable Transmission) asigura rularea fara o interventie anume in mod special din partea pilotului. Sistemul include frana de motor standard, cu treptele distincte High, Low, Neutral, Park si Reverse, acoperind astfel toate situatiile de rulare, crescand eficienta vehicului. Renegade 570 are un raport de transmise L reviziuit, care este acum cu 7% mai mic, ceea ce inseamna mai mult confort si control pentru pilotare, la rularea cu viteza redusa. Carcasa CVT dispune de 13 suruburi in vederea unei etansari corecte si include un dop integrat de scurgere.

hqdefault

Cutia de aer a fost plasata intr-o pozitie inalta si centrala, optima pentru filtrarea si procesarea aerului. Renegade 570 mai e prevazut cu o camera de filtrare a aerului duala, care capteaza aerul murdar intr-o portiune a camerei si curata aerul in alta sectiune, inainte de a trimite aer curat la motor. O admisie inaltata, asigura performanta ATV-ului si in cazul in care acesta strabate suprafete noroioase sau pline de apa. Radiatorul a fost marit asigurand o mare eficienta in racire, fiind de 22 kW, in vederea unei performante optime. De asemenea, modelul a fost prevazut cu un sistem de evacuare extrem de eficace, care include un cap al tevii de esapament, dand o nota joasa si impresionanta, fara ca emisiile de dB sa depaseasca standardele admise.

Trecand la manevrabilitate, amintim pe fata de un sistem de suspensii cu dubla configuratie A-arm in cinci trepte de setare a pretensionarii si cu amortizoare motion-control, avand o cursa de 22,9 cm, cu geometrie dive-control care regleaza optim axul central, in special in viraje, pe spate sistemul de suspensii Torsional Trailing arm Independent (TTI™), ce ofera rigiditate crescuta si o cursa a suspensiei de 23,6 cm, configurare care cuprinde si o bara amovibila cu puncte de pivotare joase, menite sa imbunatateasca tractiunea si transferul de putere la sol.  De asemenea, amortizoarele FOX HPG (high-pressure gas) pe fata si spate au o calibrare speciala destinata unei absorbtii ideale si la viteze mici si la viteze mari, transformand calatoria intr-una lina, indiferent de denivelari si starea terenului.

Ca si celelalte modele Renegade, 2016 Can-Am Renegade 570 beneficiaza de jante de 12 inci imbracate in anvelope de 25 inci (66 cm) ITP Holeshot ATR, versatile si foarte indicate in sporirea tractiunii in orice conditii de teren, asigurand o performanta sporita.

De mentionat este si sistemul diferential fata de mare performanta Visco-Lok†, care transfera automat progresiv puterea de la roata care patineaza la una care poate prelua tractiunea, fara a fi nevoie de actionarea vreunei parghii sau apasarea unui buton.

Sistemul de franare se compune din discuri hidraulice de frana de 214 mm cu etriere cu pistoane duble in fata si in spate, iar actionarea franelor se face separat si pentru fata si pentru spate.

Lineup-ul 2016 de vehicule ATV si side-by-side Can-Am a adus noutati si in privinta accesibilitatii pentru o mentenanta simplificata, astfel ca sub sa exista un asa-zis centru de mentenanta menit sa asigure accesul facil si rapid la schimbarea lichidului de frana, starter-ului, bateriei, dupa nevoie. Evident ca si modelul 2016 Can-Am Renegade 570 beneficiaza de o asemenea utilitate. De asemenea, familia Renegade are un sistem de iluminare complet, format din patru faruri de cate 60 W, tip proiector, in fata, in timp ce in spate design-ul ofera o incastrare a farurilor in carenaj, contribuind la o imagine de ansamblu excelenta. Rezervorul ATV-ului are o capacitate de 20,5 l.

In privinta altor dotari, putem observa in cazul Renegade dotarea cu floorboards care asigura protectia sporita impotriva apei, noroiului si mizeriei, plus scaritele de picioare reglabile, cu un aspect agresiv. De asemenea, ca dotare standard, din 2016 vehiculele Can-Am sunt dotate cu sistemul de securitate patentat Digitally Encoded Security System (D.E.S.S.™)

Versiunea 2016 Can-Am Renegade 570 X xc reprezinta oferta companiei pentru aceia dintre utilizatorii care doresc un model performant, inclinat spre competitie. Astfel, suplimentar fata de versiunea standard, Renegade X xc beneficiaza de un pachet performant, X xc, care cuprinde: un sistem performant de amortizoare din seria FOX Performance Series 1.5 Podium RC2, jante de 30,5 cm durabile, o placa de protectie sub ATV din aluminiu, impotriva obstacolelor si terenului extrem de denivelat, DPS (Dynamic Power Steering) in trei moduri: Min, Med si Max, sistem care permite selectia acceleratiei dorite si necesare in functie de teren si conditii, ghidon cu aparatori de maini, cadru SST G2 Geometric Contact Control.

Can-Am-Bombardier-Can-Am-Renegade-570-X-XC_575

In 2016 sunt disponibile urmatoarele scheme de culori: pentru modelul standard 2016 Can-Am Renegade 570 deocamdata e anuntata varianta rosu Can-Am, in timp ce pentru 2016 Can-Am Renegade X xc, alaturi de schema grafica X-package, va fi disponibila varianta White, Black & Can-Am Red, care se alatura versiunii cromatice de pana acum Digital Camo & Manta Green.

Cele doua modele, 2016 Can-Am Renegade 570 si 2016 Can-Am Renegade X xc, se afla in aceasta perioada in promotie in reteaua ATVROM, beneficiind de preturi speciale si o garantie extinsa de 5 ani. Contactati-ne pentru oferta completa!