Acasă > Stiri  >  Un australian a pus la punct o masina de spalat dirtbike-uri, aproape inutila. Doar zece mii de dolari…

Un australian a pus la punct o masina de spalat dirtbike-uri, aproape inutila. Doar zece mii de dolari…

3 minute
Un australian a pus la punct o masina de spalat dirtbike-uri, aproape inutila. Doar zece mii de dolari…

Am gasit o mica stire, insotita de un scurt videoclip si m-am gandit sa vi-l prezint si voua, macar sa nu fie doar un singur nedumerit total pe lumea asta. Pe scurt, un australian s-a gandit sa inventeze o masina de spalat motociclete dirtbike, adica genul de cutie in care iti bagi motocicleta cu totul, murdara rau (aaaa, dirtbike am zis, nu?) si o scoti curata luna si ca noua (serios, am zis dirtbike?).

Sistemul cica se bazeaza pe o alimentare cu apa printr-un furtun de gradina standard, sablare cu patru jeturi, aplicare de detergent sau de sapun sau de sampon speciale sau nu, dupa caz si nebunie, apoi clatit cu apa calda, plus un compresor cu jet de aer ca sa iasa si uscata.

Acel cetatean, Paul Adams a cheltuit undeva intre 11.000 si 15.000 dolari ca sa isi construiasca aceasta masina de spalat fara pereche. Acel cetatean, Paul Adams spune ca foarte multi membri ai familiei sale sunt impatimiti dupa motocross, iar cumnatul sau e chiar un pilot profesionist, Mike Reefman. Acel cetatean, Paul Adams a realizat o inventie (de fapt, nici macar, ci o reinterpretare a masinii de spalat vase) care imi da dureri de cap, deoarece nu-mi pot explica niste lucruri.

washingmachine

In primul rand, 10-15 mii de dolari! Oook, poate or fi dolari australieni, dar rata de schimb e ceva de genul 1 dolar australian = 0,742 dolari americani. Ceea ce inseamna tot o galagie de bani, 7.500 pana la 11.500 dolari. De ce? Cu ce? Cu apa grea? Cu componente din platina? E greu de spus.

Apoi, de ce sa faci asa ceva, atat de scump, cand ai la indemana varianta furtunului cu apa, a unui detergent si a unui vanticel, ca sa ai un dirtbike curat. Bine, cine n-a inteles, de ce sa ai un dirtbike curat, in afara faptului ca ai vrea sa-l aduci in pat, sa dormi cu el sau sa-l expui pe un soclu?

1c401b9c2ff4bd451aae86099384c2e0

Oricum, ca o paranteza, ceea ce baga cetateanul in masinaria sa de spalat, e un dirtbike chiar curat, chiar indecent de curat. OK, am vazut principiul de functionare, dar nu ai baga totusi pentru proba o motocicleta care sa se prabuseasca sub greutatea noroiului? Ei bine, dupa logica australiana, nu!

Mai e un aspect: ca sa speli un dirtbike (ah, iarasi…) probabil ca-ti ia un timp ceva mai lung, depinzand de presiunea apei din furtun. In 15.000 de dolari intra o multitudine de spalari la spalatorii specializate, ba chiar mi se spune ca dotezi o spalatorie nu foarte pretentioasa, dar decenta si care-si face treaba. Si poti spala de mii de ori in banii astia. Sau poti sa-ti cumperi o multime de spalatoare cu presiune. Ce a salvat, de fapt, domnul Paul Adams? Ca banii, categoric nu, foarte mult timp, de asemenea nu. Ca motocicleta se spala in aceasta masina in 10 minute. Deci? Sa mai intreb si despre lubrifierea continua a lantului sau despre filtrul de aer uscat? N-are sens.

motocross-620x330

In concluzie, multi suntem comozi si pe comoditate se sprijina si progresul si tehnologia, de acord. Dar asa ceva…

P.S. cel mai straniu a fost sa intalnesc pe unele site-uri aprecieri de genul “asa ceva ne trebuie”… serios?! V-ati gandit intens?