Acasă > Evenimente  >  Transsylvania Off Road Challenge

Transsylvania Off Road Challenge

3 minute
Transsylvania Off Road Challenge

Motoare la maxim, prapastii, noroi. O noua etapa a „Transsylvania Off Road Challenge”.

Transsylvania Off Road Club va organiza in perioada 26-29 august 2010 cea de-a IV-a etapa a Campionatului National de Off Road organizata la Cluj.

Traditionala „Cupa Clujului”, ajunsa la a 9-a editie in acest an poarta acum noua denumire „Transsylvania Off Road Challenge”.

Concursul de anul acesta, ca si editiile anterioare, 2007 si 2008 (in categoriile Standard, Open si Extrem) se va desfasura in statiunea Muntele Baisorii.  Organizatorii asteapta la aceasta editie peste 80 de masini inscrise, unde vor participa masini de teren special pregatite pentru acest gen de întrecere, în care nu viteza conteaza, ci îndemânarea soferului.

Traseul ales pentru aceasta etapa se afla in jurul statiunii Muntele Baisorii. Participantii sunt asteptati cu un traseu nou de 100 de km, de adrenalina in care vor trebui sa treaca prin noroi, stanci, busteni, prapastii in inima padurilor Carpatine. Accentul se va pune pe langa capacitatile copilotilor in ceea ce priveste navigatia in teren si pe pregatirea masinilor, respectiv talentul pilotilor. Pe langa concurentii autohtoni se asteapta echipaje din Ungaria, Germania, Austria etc.

Startul la cele doua zile de concurs va fi la ora 9:00 dimineata, vineri si sambata, 27-28 august 2010 din fata hotelului Alpin, iar duminica 29 august, orele 10:00 se va da startul la Superspeciala.

Superspeciala este ultima proba din concurs, considerata adesea cea mai degustata de public. Aceasta se desfasoara pe un traseu inchis, foarte spectaculos, unde toti amatorii si interesatii acestui sport pot sa vada bolizii 4×4 in actiune.

Competitia incepe joi seara (26 august) cu ultimele inscrieri la fata locului, si va continua vineri si sambata cu trasee de 100 km de offroad, culminand duminica cu Superspeciala de langa partia de schi de la Baisoara.

Pentru prima data, competitia se va desfasura intr-un cadru legal sub egida Federatiei Nationale de Automobilism (FRAS) si a Comisiei Nationale de Offroad (CNOR).

Concursul de anul acesta este organizat cu sprijinul autoritatilor (Consiliul Judetean, Primaria Baisoara, Politia Rutiera, Jandarmeria, Salvamont, Crucea Rosie Romana) si a sponsorilor: Suzuki, CarClass rent a car, Taubenreuther, GTC Auto, A&R Tuning, TengTools, Husqvarna, Coca Cola etc.

„Asteptam cu nerabdare concursul cu totii. Anul acesta aproape toti greii sportului si-au anuntat prezenta asa ca etapa aceasta se anunta una foarte interesanta. Noi ne straduim cat se poate de mult sa oferim un concurs de calitate, cu organizare buna si trasee deosebite atat ca si dificultate cat si peisaje.” – Pedro Pinto, Pal Levente (TORC)

Persoana de contact: Pedro Pinto 0746 647 682