Acasă > Stiri  >  Top 5 cele mai puternice UTV-uri sport in 2018

Top 5 cele mai puternice UTV-uri sport in 2018

2 minute
Top 5 cele mai puternice UTV-uri sport in 2018

Niciun segment al industriei nu impinge limitele anvelopelor asa cum o fac UTV-urile sport. Daca te intrebai care sunt cele mai puternice UTV-uri disponibile pe piata, in continuare iti prezentam 5 modele nou-noute, din clasamentul pe anul acesta.

Nu cu putin timp in urma, UTV-urile cu 60 CP erau inca in stadiu de proiect. Dar cum industria de UTV-uri sport a cunoscut o rapida dezvoltare, in ultimii cinci ani s-a ajuns la avansuri tehnice impresionante, acestea punandu-si pecetea asupra celor mai noi modele construite de producatorii in domeniu. Rezultatele au intrecut in multe cazuri asteptarile amatorilor de performante si senzatii tari. Pentru a ilustra cat de departe a ajuns tehnologia, am intocmit o lista cu cinci modele sport UTV disponibile in 2018.

Noul model de UTV Polaris RZR XP este alimentat de motorul Twin 110CP 999cc ProStar 1000 H.O., fiind disponibil in versiunile cu doua si patru locuri – Polaris RZR XP 1000 si Polaris RZR XP 4 1000.

polaris rzr xp 1000    Polaris RZR XP 1000

Pe locul patru in lista noastra regasim familia de UTV-uri Yamaha YXZ1000R care include singurele modele sportive dotate cu transmisie secventiala in cinci trepte, alaturi de modelele Sport Shift care utilizeaza schimbatoare de viteza.

yamaha yxz1000r   Yamaha YXZ1000R

Pe locul trei se claseaza modelele de UTV-uri Can-Am Maverick X3 Turbo, alimentate de motorul Rotax Triple capabil sa furnizeze 120CP. Seria cuprinde modele cu doua si patru locuri: Maverick X3 Turbo, Maverick X3 MAX Turbo si Maverick X3 X RC Turbo.

can am maverick turbo  Can-Am Maverick Turbo

Noile modele UTV Polaris RZR XP Turbo au urcat in clasament pe locul doi. Acesti adevarati “demoni ai vitezei” se caracterizeaza prin motorul 925cc ProStar Twin capabil sa produca 168CP. Acest tip de motorizare este intalnit la modelele din noua editie RZR XP Turbo Dynamix.

polaris rzr xp turbo Polaris RZR XP Turbo 

Expertii au cazut de acord ca locul 1 merita sa fie atribuit modelelor UTV Can-Am Maverick X3 Turbo R care au in dotare puternicul motor Rotax 900cc ce livreaza 172CP. In plus, acestea ofera un cuplu de 124 lb-ft la 6500 rpm. Vedetele de pe locul 1 sunt UTV-urile Maverick X3 Turbo R, Maverick X3 MAX Turbo R si modelul Can-Am Maverick X3 X RS Turbo R.

Desi modelele Can-Am Maverick X3 Turbo R au fost incoronate drept “regi ai cailor putere”, nu este exclus ca rivalul Polaris sa conteste titlul in viitor. Asadar, ne putem astepta ca lista sa arate diferit anul urmator…

can am maverick turbo r Can-Am Maverick Turbo R, cel mai puternic UTV sport la ora actuala