Acasă > Stiri  >  Motociclistii au ocupat podurile din San Francisco, unde s-au intrecut in cascadorii. Evident, ilegale!

Motociclistii au ocupat podurile din San Francisco, unde s-au intrecut in cascadorii. Evident, ilegale!

3 minute
Motociclistii au ocupat podurile din San Francisco, unde s-au intrecut in cascadorii. Evident, ilegale!

Se pare ca ultima moda in distractiile unor motociclisti din San Francisco, SUA, ar fi cascadoriile ilegale pe celebrele poduri Golden Gate si Bay, spre spaima soferilor si exasperarea fortelor de politie din California Highway Patrol. Lucrurile se pare ca sunt mai grave decat se credea, deoarece mass-media a intervenit masiv si evident, a umflat lucrurile.

golden-gate-stunters-770x440

Acum, vorbind serios, lucrurile nu au stat foarte bine in week-end-ul trecut, atunci cand soferii obisnuiti sa traverseze cu viteza (mai mult sau mai putin legala) cele doua poduri, au fost nevoiti sa incetineasca sau sa se opreasca, la timp sa urmareasca evolutiile demente ale unor motociclisti ocupati cu o serie de wheelie-uri, burnout-uri (cu tot cu cerculete), accelerari si alte asemenea indeletniciri placute unora dintre motociclisti.

Intai a fost “reprezentatia” de pe Bay Bridge, unde mai multe motociclete dirt si stradale au fost angajate in activitatile mentionate. Dupa un timp, politistii au incercat sa intervina, insa nu au reusit sa faca decat o singura retinere si aia pe motiv de accident, in sensul ca unul dintre motociclisti a cazut, motocicleta i-a luat foc, s-a ridicat si a incercat sa fuga si a fost prins. Purtatorul de cuvant al California Highway Patrol a afirmat ca le-a luat ceva vreme sa-l asocieze pe cel retinut cu intreaga hoarda. Operativitate, nu gluma.

8102e1db04c74f338ba67a187e7fe380

Duminica, scenariul s-a repetat, doar decorul a fost altul: Golden Gate. De aceasta data nu au mai avut politstii pe cine sa prinda, insa au avut la ce sa se gandeasca: o fi fost aceeasi gasca sau era vorba de alti pseudo-cascadori? Nu se stie nici pana azi raspunsul, dar nu se stie nici cu ce ar fi ajutat in mod concret asta. Dar interesant a fost altceva: presa stia si era la fata locului, postul de televiziune CBS 5 reusind sa faca si o filmare mai mult sau mai putin ascunsa.

Daca la acest lucru mai adaugam si faptul ca politstii s-au laudat ca ultimul eveniment de acest gen a avut loc pe Golden Gate in 2014, cu alte cuvinte au fost vigilenti si prevenitori, eu cred ca avem tabloul complet.

golden-gate-bridge-at-night-photos-29

Norocul politistilor ar fi ca nu sunt foarte multe poduri pe care sa le pazeasca in San Francisco. Nenorocul lor este ca se spune ca aceste doua poduri sunt printre cele mai monitorizate obiective din oras, mai ales dupa 11 septembrie si e un pic dezolant pentru purtatorii de insigne sa reactioneze cu mare greutate, dupa mai bine de o jumatate de ora de acrobatii pe doua roti, cum se pare ca s-a intamplat si in acest weekend. Ah, da… weekend.