Acasă > Diverse > MotorSport > Stiri  >  Max Biaggi se reintoarce in WSBK!

Max Biaggi se reintoarce in WSBK!

3 minute
Max Biaggi se reintoarce in WSBK!

World Superbike Championship a reprezentat de multa vreme competitia care a dat viitorii campioni mondiali in motociclism, numai ca se pare ca de un sezon incoace a devenit mai repede locul unde se intorc acesti campioni. Ultimul exemplu a fost “veteranul” fost campion Troy Bayliss, care a alergat pentru Ducati Corse in Australia si Tailanda, ca inlocuitor de ultim moment al lui Davide Giugliano, pilotul echipei accidentat in iarna, in Philip Island.

Acum se pare ca e momentul lui Massimiliano „Max” Biaggi. Fostul dublu campion se zvoneste ca a semnat deja cu Aprilia Racing Team – Red Devils pentru a participa la doua etape, cea de la Misano, Italia si cea de la Sepang, Malaezia.

ApriliaRacing_Torres

Biaggi nu e strain de World Superbike Championship, cum aminteam, el castigand doua editii, cea din 2010 si cea din 2012. Acest cel din urma titlu avea sa fie si cel din urma al carierei sale, el anuntandu-si retragerea din circuitul activ de competitii curand dupa aia.

420606-max-biaggi

Dupa doi ani, ultimii doi ani adica, petrecuti in preajma Aprilia, ajutand si consiliind in dezvoltarea echipelor MotoGP si WSBK, la 43 de ani s-ar spune ca “s-a instalat rugina” si oferta a venit manusa pentru Max, ca sa-i mai potoleasca aleanul si mancarimile de pe margine.

Max_biaggi_wk_sbk_assen_2007

Numai ca numeroase zvonuri atesta ca Biaggi se afla inca in plina forma de alergat si ca mai are multe de spus calare in saua unei motociclete angrenate in vreuna dintre competitiile la varf. Si chiar el insusi a afirmat intr-un interviu, nu cu mult timp in urma, ca spre deosebire de pilotii activi, el are un mare avantaj, pe de o parte dat de varsta cumulata cu experienta, pe de alta parte cei doi ani petrecuti in jurul echipelor Aprilia i-au creat o imagine generala din care a inteles niste lucruri la care nu se gandea si nici nu avea vreme de asta alergand pe pistele de concurs.

max-biaggi-set-to-ma_800x0w

In plus, din pozitia sa de inlocuitor (deocamdata), nu resimte acut presiunea competitiei, astfel incat sa comita niste greseli nefortate. Da, avem in cap cel mai recent exemplu, al lui Marquez din MotoGP, campionul en-titre care e din nefericire aproape iesit din lupta pentru titlu din cauza presiunii, evident cumulata cu inadvertentele tehnice ale motocicletei. Revenind la Max, cum spuneam, nu are ce sa piarda, nu trebuie sa demonstreze nimic in plus, deci pe plan psihic si moral sta foarte bine.

Aceasta prezenta a lui Biaggi in doua etape va fi si o extraordinara lovitura de imagine. Reaparitia sa intr-o competitie de top va fi fara indoiala “aspirator de fani”. Sa ne intelegem: Max Biaggi a facut o miscare inteligenta de maestru, la scurta vreme dupa castigarea in 2012 a WSBK a ales sa se retraga in plina glorie. Sigur, ne-am putea lansa intr-o sumedenie de supozitii in privinta a ceea ce ar mai fi putut face mai departe, dar nu conteaza decat realitatea. Iar aceasta se rezuma la participarea lui Biaggi deocamdata in cele doua etape. Si spectacolul garantat!

FORZA, BIAGGI!