Acasă > Stiri  >  Lucruri mai putin stiute despre brandul Polaris

Lucruri mai putin stiute despre brandul Polaris

2 minute
Lucruri mai putin stiute despre brandul Polaris

Cu toate ca Polaris Industries a debutat ca producator de snowmobile, in prezent a ajuns sa joace un rol important atat pe piata de vehicule offroad, cat si de motociclete.

Compania a fost fondata in 1954 in localitatea Roseau, Minnesota, de catre David Johnson si fratii Edgar si Allan Hetteen. Initial, s-a produs echipament pentru fermieri, productia de ATV-uri Polaris incepand din 1985. La acea vreme, piata de ATV-uri era dominata de Honda, dar Polaris a ramas in istorie prin faptul ca a construit primul ATV din America.

Dupa disputa care a intervenit in timpul turneului promotional in Alaska, Ed Heteen a parasite Polaris pentru a infiinta Arctic Enterprises. In 1968, atat Arctic Cat, cat si Polaris au fost achizitionate de Textron.

Un lucru mai putin stiut de catre atvisti este ca principalele centre de testare Polaris si Arctic Cat sunt situate la distanta de 70 de mile una de cealalta in Minnesota.

Modelul Polaris Trail Boss a fost primul ATV cu transmisie CVT cu banda de cauciuc (automata).

Este ilegala pilotarea de ATV-uri cu snorkel pentru trecerea prin apa adanca in Minnesota.

Modelele Polaris Scrambler au fost primele ATV-uri de productie cu propulsie cu arbore spre fata si lant.

Se pare ca in Israel, toate ATV-urile au fost denumite „Polaris” la fel cum in SUA referirile la orice balsam de buze folosesc termenul general „chapstick”.

Primele ambreiaje KTV Kawasaki Prairie CVT ar putea fi insurubate direct pe ATV-urile Polaris.