Acasă > Diverse > Stiri  >  Franta interzice castile audio tip earphones si headphones in trafic!

Franta interzice castile audio tip earphones si headphones in trafic!

2 minute
Franta interzice castile audio tip earphones si headphones in trafic!

Daca aveti planificata in viitor vreo calatorie in Franta, ca sofer dar mai ales ca motociclist, este bine de retinut ca guvernul a emis in acest week-end un act normativ potrivit caruia castile audio de pus in  sau peste urechi au fost interzise in trafic.

In acest act normativ se prevede ca purtarea in trafic de casti audio de pus in urechi sau casti pe cap, capabile sa emita sunete, inclusiv muzica sau apeluri telefonice, va fi sanctionata cu o amenda de 135 de euro si trei puncte penalizare.

a210hfkwht._micromax-canvas-4-a210-branded-stereo-headset-earphones-with-mic

Singurele exceptii prevazute sunt in cazul sistemelor hand-free cu microfon sau sistemul audio incorporat in castile de motociclism, care nu prevede integrarea in ureche a receptorului de sunet, potrivit site-ului de stiri francez Numerama.

to-intercom-or-not-to-intercom-44631_1

Purtarea de casti audio in urechi (sau peste urechi) a fost vehement criticata de autoritatile franceze, in conditiile in care in numeroase situatii purtatorii de astfel de device-uri au fost implicati in incidente in trafic, neacordand atentie serviciilor de urgenta care rulau cu sistemul de avertizare sonora pornit sau care nu au oprit la indicatiile verbale ale politiei.

De curand, tot in Franta a fost adoptat un alt act normativ care prevede obligativitatea purtarii de veste cu marcaje de vizibilitate marita (gen marcaje fluorescente) de catre toti motociclistii si scuteristii angajati in trafic. Regulile privind interzicerea castilor tip headset au fost publicate duminica in Jurnalul Oficial francez si au devenit obligatorii de la 1 iulie 2015.